Büyükşehir'den şeffaf belediyecilik

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların, Türkiye genelindeki valilikler aracılığıyla ilettiği soru, talep ve önerileri, “Açık Kapı” sistemiyle 7 gün içerisinde cevaplayarak, şeffaf belediyecilik anlayışını,153 Mavi Masa ve Bilgi Edinme Merkezi’nin ardından bir adım daha ileri götürüyor.

Büyükşehir'den şeffaf belediyecilik

 Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın, göreve geldiği ilk günden itibaren “ortak akıl” ilkesi çerçevesinde, öncelik vatandaş memnuniyetine veriliyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşla kurduğu iletişim köprüleri bir bir artırılıyor.

 

EN GEÇ 7 GÜN İÇİNDE YANIT

Mavi Masa ve Bilgi Edinme Merkezi, Twitter, Whatsapp Grupları, mobil telefon ve internet uygulamaları gibi pek çok teknolojik yeniliği hizmetlerine entegre ederek, insan odaklı çalışmaları ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, hızlı, güvenli ve konforlu bir belediyecilik hizmeti sunmayı sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişikler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren “Açık Kapı” sayesinde Valilikler aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi’ne iletilen soru ve talepler, en geç 7 gün içerisinde cevaplandırılarak, vatandaşlara iletiliyor.

 

KARŞILIKLI GÜVEN İLİŞKİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, günümüzde hızın önemine vurgu yaparak, vatandaşla karşılıklı güven ilişkisini geliştiren yeni sistemin ayrıntılarını paylaştılar:

“Valilikler, vatandaşların www.acikkapi.gov.tr adresi üzerinden başvuruda bulundukları ve bizimle ilgili soru ve taleplerini online olarak bize iletiyor. Biz de ilgili personelimizle bu soru ve talepleri ivedi bir şekilde cevaplandırarak, 7 gün içerisinde yeniden Valiliğe bildiriyoruz. Onlar da anında vatandaşa bilgi aktarımını sağlıyorlar. Başvuru takibi ve geri dönüşler online olarak ayrıca takip edilebiliyor. Bu uygulama ilk etapta Ankara ile birlikte 15 pilot ilde uygulandı kısa bir süre içinde de 35 ile ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın talimatlarıyla vatandaş memnuniyeti odaklı pek çok çalışma yürütüyoruz. Mavi Masa, Bilgi Edinme Merkezi, çeşitli internet ve mobil uygulamaları bunlardan sadece birkaçı. Şimdi de Açık Kapı sayesinde devletimizle vatandaşımız arasındaki karşılıklı güveni ve iletişimi daha da artırmayı hedefliyoruz.”

         Tüm vatandaşların yanı sıra yabancı kimlik numarasına sahip göçmenlerin faydalandığı “Açık Kapı”ya Valilik binalarının giriş katındaki başvuru merkezlerinin yanı sırawww.acikkapi.gov.tr internet adresinden veya akıllı telefonlara yüklenebilen “Açık Kapı” uygulaması kullanılarak başvuruda bulunulabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER