Büyükşehir esnafa hijyen desteğini arttırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte yeniden hizmet vermeye başlayan yiyecek ve içecek sektörü ile kahvehaneci esnafına hijyen desteği sağlamaya başladı.

Büyükşehir esnafa hijyen desteğini arttırdı

Başkent’te pandemi sürecinin başından itibaren halk sağlığı için 7/24 yoğun mesai harcayan Büyükşehir Belediyesi, yeniden başlayan normalleşme süreci ile birlikte esnafa yönelik hijyen desteğini artırdı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda yeni dönemde yiyecek ve içecek sektörü ile kahvehaneci esnafına seslenerek iş yerlerini ücretsiz dezenfekte edeceklerini açıkladı.  Başkan Yavaş’ın bu paylaşımının ardından ilk günde iş yerini dezenfekte ettirmek isteyen işletme sahiplerinin sayısı 800’ü geçti.

 

TALEP EDEN İŞLETMELER ÜCRETSİZ DEZENFEKTE EDİLİYOR

    Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, normalleşme sürecine geçilmesiyle yeniden hizmet vermeye başlayan restoran, kafe, fırın ve lokantalarda ücretsiz hijyen desteği sağlamasının yanı sıra bu işletmelere maske, el dezenfektanı ve yer yüzey temizleyicisi de dağıtmaya başladı.

    Dezenfekte işlemi için başvuru yapan esnafa destek olmayı sürdüreceklerini belirten Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şu bilgileri paylaştı:

“Haziran ayı normalleşme genelgesi kapsamında açılacak olan işletmelerin dezenfeksiyon işlemlerini başlattık. Maske, mesafe ve hijyenin yanı sıra sürekli dezenfeksiyon çok önemli biliyorsunuz. Hijyen ürünlerimizle de bir nebze de olsa esnafımızın yanında olmaya ve onlara desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Esnafımızın her zaman olduğu gibi bugün de yanındayız.”

 

ESNAF ODASI BAŞKANLARINDAN VE İŞLETME SAHİPLERİNDEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE TEŞEKKÜR         

   Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı BelPlas ekipleri, işletmeleri titiz bir çalışmayla dezenfekte ederken, bu çalışmalara katılan Ankara Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, “Her zaman için esnafımızın yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sağlık İşleri Daire Başkanımıza teşekkür ederiz. Pandeminin başladığı günden bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi esnafın hep yanında oldu” derken, Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven de şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a çok teşekkür ediyorum. 15 aydır bizim kahvehanelerimiz kapalı olmasına rağmen sadece kahveci esnafı değil tüm esnaf ve zanaatkarın yanında yer aldı. Maddi ve manevi desteklerde bulundu. 1 Haziran’da kahvehanelerimiz açıldı şimdi de tüm esnafa dezenfekte desteği sağlıyor.”

     Pandemi döneminde yaşadıkları zorlukların üstesinden gelmeye çalıştıklarını vurgulayan işletme sahipleri ise sunulan hijyen desteğinden duydukları memnuniyetleri şu sözlerle dile getirdiler:

-Yaşar Kale (Lokanta sahibi): “Böyle bir zamanda böyle bir destek verdikleri için ve bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

-Lokman Kuru (Kıraathane sahibi): “15 aydır kapalıydık zor zamanlardan geçtik. Sayın Mansur Yavaş’a verdiği hijyen desteğinden dolayı teşekkür ediyorum.”

 

ESNAFI VE MÜŞTERİLERİ RAHATLATAN DESTEK

    Koronavirüs önlemleri kapsamında kısmi olarak kapatılan yiyecek ve içecek sektöründe yer alan iş yerlerinin talep etmesi halinde dezenfeksiyon işlemini Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz yapacağını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran Yavaş, “Bizim önceliğimiz daima sizin sağlığınız. Bu ilke doğrultusunda dezenfekte çalışmalarına devam ediyoruz. Normalleşme sürecinin başlamasıyla tekrar açılacak işletmelerinizin dezenfekte taleplerini bize iletebilirsiniz” dedi.

    Kahvehaneci esnafına da seslenen Başkan Yavaş, yaptığı paylaşımda, “Kahvehaneci esnafı kardeşlerim, ekmek teknenizin yeniden açılmasının heyecanı ve mutluluğunu sizlerle paylaşıyorum. Talebiniz doğrultusunda işletmenizi ücretsiz dezenfekte edeceğiz. Şimdiden hayırlı işler, bereketli kazançlar dilerim” değerlendirmesinde bulunarak, https://forms.ankara.bel.tr/isyeri-dezenfekte-talebi” adresi üzerinden form doldurarak ücretsiz hijyen desteği başvurusunda bulunabileceklerini söyledi.

    BelPlas ekipleri tarafından gerçekleştirilen dezenfeksiyon işlemi sonrası iş yerlerine hem müşterileri hem de esnafı rahatlatmak amacıyla “Bu işletme Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından dezenfekte edilmiştir” ibaresi asılarak dezenfekte edildiği bilgisi veriliyor.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER