Büyükşehir'den sinemaseverlere arşivlik yeni bir kültür mirası

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Başkent’in sanat tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve kent tarihini anlatmak amacıyla arşiv niteliğindeki eserleri gün yüzüne çıkarıyor.

Büyükşehir'den sinemaseverlere arşivlik yeni bir kültür mirası

Ankara’dan Sahneler ve Kaderin Mahkumları” adlı rehber kitabın genişletilmiş ikinci baskısının hazırlanmasına katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesi, sinemaseverler için önemli bir kaynak kitap ve kültür mirasını ortaya çıkardı.

 

ZENGİN İÇERİĞİYLE İLK GÜNDEN ARAŞTIRMACILARIN BEĞENİSİNİ KAZANDI

    Ankara araştırmacısı ve emekli Foto Muhabiri Uğur Kavas’ın 2019 yılında FİYAB (Film Yapımcıları Meslek Birliği) desteğiyle sınırlı sayıda basılarak sektör ve üniversitelerin sinema bölümlerine dağıtımı yapılan “Ankara’dan Sahneler ve Kaderin Mahkumları” adlı rehber kitap şimdi daha çok okuyucuya ulaşacak.

    Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 2 bin adet basılarak ücretsiz olarak dağıtılacak kitap içerisinde adını Ankara’dan alan 52 film başta olmak üzere TRT ve diğer TV kanallarında yayınlanan belgeseller ve diziler de yer alıyor.

 

KİTAP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN TEMİN EDİLEBİLECEK

  Tamamı ya da bir bölümü Ankara’da geçen veya adını Ankara’dan almış filmlerin yer aldığı araştırma kitabını vatandaşlar, 22 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün mesai saatleri arasında Halkla İlişkiler Bankosu’na gelerek ücretsiz alabilecek.  

   Film tarihine ışık tutan 254 sayfalık kitabın yazarı ve Ankara araştırmacısı emekli foto muhabiri Uğur Kavas, kitapla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yıllardır Ankara fotoğraflarıyla ilgileniyorum. Bu fotoğraflar, ilgimin Ankara’da çevrilen filmlere kaymasını sağladı. Merakımı gidermek için kaynakları araştırdım, bu konuda toplu olarak yapılan bir çalışmanın olmadığını gördüm ve bunun üzerine odaklandım. Bu özel çalışma, bu alanda çalışanlara bir rehber olabilir düşüncesi ile hazırlandı. Eksikleri tamamlamak ise genç araştırmacıların ve meraklıların işi. Genişletilmiş ikinci baskı için destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesine sonsuz teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER