Boyalık halkı huzursuz

Oyaca Boyalık Mahallesi’nde açılması planlanan taş ocakları için MHP İl Genel Meclis Üyeleri harekete geçti.

Boyalık halkı huzursuz
Oyaca Boyalık Mahallesi’nde açılması planlanan taş ocakları için MHP İl Genel Meclis Üyeleri harekete geçti. Mahallenin açılmasını istemediği ve tepki gösterdiği Taş Ocakları fabrikasının açılmadan önüne geçebilmek için MHP İl Genel Meclis üyeleri ve Oyaca Mahallesi muhtarları Vali Alaaddin Yüksel’in kapısını çaldı.
MHP İl Genel Meclis Üyelesi ve Grup Başkanı Fehmi Kandemir, MHP İl Genel Meclis Üyesi Aydın Gülhan ve Halil Yurtseven; Oyaca Akarsu Mahallesi Muhtarı Serkan Çakır’ı,  Oyaca Yeşilçam Mahallesi Muhtarı Süleyman Başaran’ı ve Oyaca Boyalık Mahallesi Muhtarı Muhsin Karakülah’ı da yanlarına alarak, sıkıntılarını anlatmak için Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’i makamında ziyaret ettiler.
OYACA VE BOYALIK HALKI HUZURSUZ
Oyaca Boyalık halkının mahallelerine taş ocağı açılmasını istemediğini belirten İl Genel Meclis Üyeleri, Taş ocağı fabrikasının açılmaması adına Vali Yüksel’den gereğinin yapılması için talepte bulundular.
İl Genel Meclis Üyeleri, Oyaca Boyalık halkının taş ocaklarının doğaya ve çevreye verdiği tahribatı bildiklerini ve bu yüzden de mahallelerinde böyle bir fabrikanın açılmasına karşı olduklarını Vali Yüksel’e ilettiler.
İl Genel Meclis Üyesi Aydın Gülhan, Vali Yüksel’e Karaali örneğini göstererek, “Karaali Mahallesi’nde taş ocağı fabrikası var. Karaali Mahallesi oksijen deposu olan ve doğa harikası yeşillik bir alan. Beynam ormanını da içinde barındırıyor. Ancak, oraya açılan taş ocakları ise bu doğa güzelliğini kirletiyor ve yok ediyor.  Ayrıca tarım alanına da zarar veriyor. Yolları bozuyor. Vatandaşlar tozdan topraktan nefes alamıyor. Karaali mahallesinde ki taş ocağı fabrikasının kapanması için işletmeyi mahkeme verdik. Mahkeme de hala devam ediyor. Karaali halkı çok rahatsız Bunun bir örneğinin de Oyaca Boyalık Mahallesi’nde yaşanmasını istemiyoruz. Doğanın ticarete kurban gitmesine göz yumulmasın istiyoruz. Oyaca Boyalık halkı mahalle halkı taş ocağı açılacak diye huzursuzluk yaşıyor” dedi.
VALİ YÜKSEL, TALİMAT VERDİ
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, böyle bir sorununun arkasında durdukları için İl Genel Meclis Üyelerine ve muhtarlara teşekkür etti. Yüksel, vatandaşın istemediği ve karşı çıktığı bir şeye kendilerinin de razı olmayacağını vurgulayarak, Vali yardımcısı Mehmet Seyman’a gereken araştırmaların yapılması için talimat verdi.
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Valilik olarak üzerlerine düşen görev neyse yapacaklarını belirten Vali Yüksel, çevreye verilen zararı her ne olursa olsun tasvip etmediklerini kaydederek, sorunun takipçisi olacaklarının da altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2012, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER