Çay bahçesi de sular altında kaldı

Mogan Gölü’ndeki su seviyesinin yükselmesi Eymir Gölü ile Mogan Gölü’nü bağlayan kanalların da tıkanması nedeniyle yaşanan taşkınlardan Mogan Aile Çay Bahçesi de nasibini aldı.

Çay bahçesi de sular altında kaldı
Mogan Gölü’ndeki su seviyesinin yükselmesi Eymir Gölü ile Mogan Gölü’nü bağlayan kanalların da tıkanması nedeniyle yaşanan taşkınlardan Mogan Aile Çay Bahçesi de nasibini aldı. Yaz aylarında başkentlilerin nefes aldığı ve hafta sonları göl manzarısının tadını çıkarmak için tercih ettiği alanlardan biri olan Mogan Aile Çay Bahçesi sular altında kaldı.
 
Mogan Gölü’nde hava sıcaklığının artması ile birlikte erimeye başlayan kar ve buzlar hergeçen gün su seviyesinin yükselmesine neden oluyor. Yükselen su seviyesi Atatürk Sahil Parkı’ndaki tahta yürüyüş alanınını da aşarak Mogan Aile Çay Bahçesine kadar ulaştı. 

Yaşanna taşkının ardından su seviyesi kanal kapaklarının açılması ile düşürülmeye çalışılsada Mogan Aile Çay Bahçesi sular altında kalmaktan kurtarılamadı. Çay bahçesinin çevresinde Gölbaşı Belediye ekipleri barikatlarla önlem almaya çalıştı. Ancak, bu mücadele de yeterli olmadı. Mogan Aile Çay Bahçesi elemanları ve Gölbaşı Belediyesi temizlik İşleri ekipleri suları kendi imkanları ile tahliye etmeye çalıştı.

Gölbaşı Belediyesi Mogan Aile Çay Bahçesi’ne gelerek çay içmek isteyen vatadnaşlar ise gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Güneşli havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar, Mogan Aile Çay Bahçesi yerine Atatürk Sahil Parkı çevresinde piknik yapmayı tercih ettiler.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2012, 01:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER