BELPLAS uluslararası pazara açıldı: Yol çizgi ihracatı başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BelPlas Ankara Termoplastik ve Bakım Onarım Hizmetleri AŞ tarafından üretilen ürünler uluslararası pazarlara açıldı.

BELPLAS uluslararası pazara açıldı: Yol çizgi ihracatı başladı

Sıvı gübreden yol çizgi boyasına, buz çözücü solüsyondan kozmetik yağlara kadar birçok tescilli ürünü uygun fiyatlarla üreterek e-ticaret siteleri üzerinden satışa sunan BelPlas, yurt içindeki uygulamalardan sonra yurtdışından gelen talep üzerine de ürettiği yol çizgi boyasını ihraç etmeye başladı.

 

1,4 MİLYON DOLAR GELİR ELDE EDİLDİ

Ankara’da AR-GE çalışmalarına hız vererek 2019 yılından itibaren üretim alanlarını genişleten ve yenilikçi ürünlerin üretimine başlayan şirket, birçok organik ve kimyasal ürünün hem üretimini hem de satışını gerçekleştiriyor.  

Ürettiği yol çizgi boyası dış pazarda tercih edilen ürünler arasında yerini alan BelPlas, dünyanın önde gelen boya firmalarını geride bırakarak, bu ihracatından 1,4 milyon dolar yani yaklaşık 25 milyon TL gelir elde etti.

 

İHTİYACA GÖRE ÇEVRE DOSTU ÜRÜNLER

BelPlas tarafından üretilen ürünlerin toplumsal faydayı önceleyen kaliteli, dayanıklı ve çevre dostu olması nedeniyle tercih edilmeye başlandığını vurgulayan BelPlas AŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Hazman, şunları söyledi:

“Yapmış olduğumuz 25 Milyon TL’lik yol boyası ihracatı, ABB tarihinde, hatta büyükşehirler tarihinde bir ilk. Başarmış olduğumuz diğer ilkler gibi, bu ilk de bir tesadüf değil aslında. Bunun yeni yönetiminin getirdiği vizyon farkıyla, anlayış farkıyla daha iyi anlaşılacağını düşünmekteyim. Biz 1.2 milyon LT mikrobiyal gübre ürettiğimizde, herhangi bir gübre üretip çiftçiye dağıtalım diye değil, ‘Ankara toprağı nasıldır, azot, fosfor, potasyum ne eksiktir, Ankara çiftçisi zor durumda maliyeti nasıl düşük olur’ anlayışıyla hareket etmiştik. Yine bir ilk olarak 1 milyon litreden fazla dizel egzoz sıvısı ürettiğimizde, belediyenin bir yıl içinde 10 kata yakın artan maliyetlerini ve bunun getirdiği ihtiyacı düşünerek üretmiştik. Çevreye ve insana zararsız buz çözücü solüsyondan tutun da diğer tüm ürünlerde bu yeni anlayışın etkisini görmek mümkün.” 

 

EDİRNE’DEN KARS’A YOĞUN TALEP GELİYOR

Ürünlerin e-ticaret sitelerinde, perakende ve kamu satış platformlarında satışa sunulduğunun altını çizerek Türkiye’de birçok ilde ürünlerinin kullanılmaya başlandığını da söyleyen Hazman, şu bilgileri de paylaştı:

“Bugün konuştuğumuz bu rekor ihracat konusunda ya da diğer ürün gruplarımızdaki başarı konusunda, bunların büyük rakamlar olduğunu ama yarın daha da büyüyeceğini, adımlarımızın daha da hızlanacağını öngörebiliriz. Ben Büyükşehir Belediyesi yönetimimize, başta Sayın Mansur Yavaş Başkanımız olmak üzere, BelPlas yönetimine ve yönetici arkadaşlarıma ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Biz bugün tüm ürünlerimizle, Edirne’den Kars’a kadar tüm vatandaşlarla buluşuyor ve bunu uluslararası pazara taşıyabiliyorsak tüm bu ekiple yapabiliyoruz. Bu ihracat başta olmak üzere tüm başarılarımızın vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Üretilen bin 81 ton termoplastik ve çift komponent yol çizgi boyası ile bu boyalara uygun cam kürecik ihracatı ile toplam 1 milyon 407 bin 350 dolar (yaklaşık 25 milyon TL) gelir elde eden BelPlas, çeşitli ülkelerle de görüşmelerini sürdürüyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER