Başkan Yavaş'tan üniversitelere çağrı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Atılım Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Başkan Yavaş'tan üniversitelere çağrı!

 Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan Başkan Yavaş, Ankara’daki gelecek projelerini üniversitelerle iş birliği yaparak birlikte hazırlamak istediklerini söyledi.

 

ÜNİVERSİTELERİN ÖNEMİNE VURGU

         Üniversitelerin toplum kadar şehirlerin gelişmesine büyük katkı sağladığını ve anahtar rol oynadığını vurgulayan Başkan Yavaş, şu mesajları verdi:

“Üniversiteler tarih boyunca toplumların entelektüel birikiminin, düşünsel gelişiminin ve insan kaynağının taşıyıcısı olmuşlardır. Sistematik ve katma değer yaratan bir üretim süreci, bilimsel verilere ve evrensel değerlere dayanırken yerel özgünlüklerini kaybetmeyen bir toplum yapısı ancak üniversitelerin katkısı ile mümkün olmuştur. Yerel kalkınmanın sağlanmasında, planlı kentleşmede, kentsel sorunların çözümünde, etkin hizmet sunumunda ve halkın yönetime katılmasında üniversiteler yaptıkları çalışmalarla kentlerin kaderini belirleyebilirler.”

 

“ÜNİVERSİTELERİN POTANSİYELİ YETERİNCE DEĞERLENDİRELEMEDİ”

Ankara’da bulunan 21 devlet ve vakıf üniversitesinde yaklaşık 400 bin öğrenci ve 20 bin akademisyenin bulunduğunu ifade eden Başkan Yavaş, bu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğine de dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Bu rakamlar bize çok iyi bir potansiyelimiz olduğunu göstermektedir. Ancak maalesef bugüne kadar bu potansiyelden yeterince faydalanmadığımız açıktır. Bu şehirde çılgın projelere ve gereksiz yatırımlara harcanan paranın çok küçük bir kısmı bile üniversitelerle birlikte şehrin sorunlarını araştırmak ve çözüm üretmek için harcansaydı, bugün Ankara için çok daha büyük hizmetler yapılmış olurdu. Önümüzde uzun ama zorlu bir yol var. Bu kenti yaşanabilir hale getirmeliyiz. Bunun için de üniversitelerin birikimini Ankara ile buluşturmak zorundayız. Bunun için de üniversitelerin kampüslerden çıkıp şehre açılması, şehrin de üniversiteleri kucaklaması gerekiyor ancak bu şekilde Başkent Ankara’yı hak ettiği konuma yükseltebiliriz.”

          Başkan Yavaş, üniversitelerin barınma, ders çalışma ortamları ve öğrencilerin giderleri konusunda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak destek niteliğinde çok sayıda çalışma yürüttüğünü de söyledi.

           Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Başkan Yavaş’a plaket vererek, katılımından dolayı teşekkür etti. Başkan Yavaş Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçılarının verdiği konseri ilgiyle izlerken, solistler Ferda Yetişer ve Mehmet Yılmaz’ın seslendirdiği “Kalbe dolan o ilk bakış” isimli şarkıya da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2019, 20:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER