Başkan Tuna Beypazarı Festivali'ne katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa, kültür ve sağlık turizminin Başkenti olarak tanınan Ankara'nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen festivale katıldı.

Başkan Tuna Beypazarı Festivali'ne katıldı

 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 24.'sü düzenlenen "Uluslararası Beypazarı ve Yöresi, Tarihi, Kültür ve Turizm Festivali"nin 3. günü de renkli görüntülere sahne oldu.

        

SİYASETÇİLER DE FESTİVALE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

          Beypazarı Atatürk Parkı'nda düzenlenen festivalde Başkan Tuna'ya, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Nevzat Ceylan, Barış Aydın ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile Güney Kore Ankara Büyükelçisi Hong-Ghi Choi ve Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci de eşlik etti.

           Uluslararası festival renkli görüntülere ev sahipliği yaparken, Başkan Tuna’ya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

 

HİZMET VE VATANDAŞ ODAKLI YEREL YÖNETİM ANLAYIŞI

           Festivalde emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Tuna, bu tür organizsayonların birlik ve beraberliği daha da güçlendirdiğini, geleneklerin ve milli değerlerin gelecek kuşaklara taşınmasında önemli yer tuttuğunu ifade etti.

         Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Tuna, şöyle konuştu:

"Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak Beypazarı Belediyemizle el ele vererek işbirliği içinde Beypazarı'na yapılması gereken işleri müştereken yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz. Bütün köylerimize ulaşım noktasında yolların, su problemlerinin çözümü için de ciddi çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yılın sonuna kadar Allah'tan bir mani çıkmazsa tamamlanmayı hedefliyoruz. Daha yapılacak çok hizmetler var, Beypazarı Belediyesi ile el ele vererek adım adım gerçekleştireceğiz. Beypazarlı vatandaşlarımızın desteklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Sizlerin yanımızda olması bizlere güç veriyor. Bu güçle inşallah aşamayacağımız sorun olmayacaktır."

 

DÜNYA KÜLTÜRLERİ BİR ARADA

         Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle başlayan etkinlikler Karaşar Folklor ekibinin gösterisiyle izleyenleri adeta büyüledi.

         Festival, Azerbaycan, Makedonya, Gürcistan ve Bulgaristan Folklor ekiplerinin ve Beypazarı Gençlik Merkezi minik üyelerinin gösterileriyle daha da renklendi.

         Osmanlı’dan günümüze buram buram tarih kokan, gümüşün, bakırın, demirin, derinin, ipeğin işlenerek sanata dönüştüğü, kültür ve turizm kenti Beypazarı'nın tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenen festivalde vatandaşlarla selamlaşan ve sohbet eden Başkan Tuna, yöresel yemeklerin ve el işlerinin sergilendiği stantları tek tek gezdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2018, 00:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER