MHP'lilerden belediyeye sert eleştiriler

MHP'lilerden belediyeye sert eleştiriler

MHP'lilerden belediyeye sert eleştiriler
  MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu. Önemli açıklamalar yapan Pehlivan yerel seçimlere ilişkin de konuştu.

Belediye başkan adaylarının mümkün olan en kısa zaman içerisinde açıklayacaklarını belirten Pehlivan, aday adayı olacak siyasetçilere de kritik uyarılarda bulundu.

TEŞKİLATSIZ HAREKET EDENLER

İlçe başkanlığına henüz ulaşan bir başvurunun olmadığını söyleyen Pehlivan “Geçmişte olduğu gibi birlik beraberlik içerisinde teşkilatın varlığını hissettireceğiz. Teşkilatsız hareket edenler bunun olumsuz etkilerini görür.” Dedi.

İLÇELER BAZINDA İTTİFAK OLMAZ AMA…

Yerelde ittifak için de konuşan Pehlivan “İttifakın ilçeler bazında olacağını düşünmüyorum. Genel başkanımızın düşüncesi ne olursa biz de ona riayet ederiz.” dedi.

KİMSE FARKLI YERLERDEN BAŞVURU YAPMASIN

Önceki dönemlerde teşkilatlarla birlikte hareket edilmemesi sonucu seçimin kaybedildiğine dikkat çeken Pehlivan “Kimse farklı yerlerden başvurmasın. Genel Merkezimiz kimi aday gösterirse biz teşkilatla birlikte uyum içinde çalışırız.”

ŞİMDİDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADIK

Biz şimdiden çalışmalara başladık diyen Pehlivan adayın 2-3 ay içinde açıklanacağını da sözlerine ekledi.

Gölbaşı’nda yaşanan şarbon vakasına ilişkin açıklamalarda bulunan Pehlivan “ Gerekli tedbirlerin alındığı söyleniyor. Bu işte sorumluluğu olanların mutlaka cezalandırılması gerekir. Bizim bu konu üzerindeki çalışmalar devam edecek.” Dedi.

img_6735_878x585.jpg

MOGAN TEMİZLİĞİ YETERLİ DERECEDE DEĞİL

Mogan Gölü temizlik projesinin yeterli derecede ilerlemediğini ifade eden Pehlivan “Bu konuda bilgilendirilme yapılması gerekiyor. Proje hangi aşamada? Çevre kirliliği var sinekler arttı. Belediye sinekle mücadelede geride kaldı.” diye konuştu.

DEVLET YAPIYOR KENDİ YAPIYORMUŞ GİBİ REKLAM YAPIYOR

Konya Yolu projesinin de durduğunu sonradan çalışmaların yeniden başladığını ifade eden Pehlivan “Konya Yolu artık bir sorun hale geldi. Belediye çalışmaları sanki kendi yapıyormuş gibi reklam yapıyor. İş durma noktasına geldi. Bu durmanın bazı nedenleri vardır mutlaka ama esnaf mağdur oldu. Konuyla ilgili açıklama yapılsın. Bu proje ne zaman bitecek?”  dedi.

BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA

Gölbaşı Belediyesi’nin ciddi bir borç yükü olduğunu söyleyen Pehlivan “Personel maaşlarını bile zor ödüyorlar. Maalesef Gölbaşı Belediyesi borç batağına girdi. Gölbaşı iyi yönetilmiyor. Seçim öncesi bir çok vaat verildi, Zübeyde hanım kültür merkezi yıkıldı yeniden yapıldı. Ortada ciddi maliyet oldu. Su bastı vs. Problemler bitmiyor. “ diye konuştu.

PLENTİN NE KATKISI VAR

İncek Kültür Merkezi’nin kiralandığını asfalt plentinin belediye parasıyla yapıldığını ancak daha sonra başkasına kiraya verildiğini ifade eden Pehlivan “ Bu plentin ne katkısı var belediyeye? Sorusunu sordu.

DESTEK DE VERİRİZ, YANLIŞLARI DA SÖYLERİZ

MHP’nin tekrar yerelde iktidarda olması için mücadele vereceklerini söyleyen Pehlivan “Belediyeye soruyorum ABD menşeili Twitter facebook ve google reklam vermeyeceklerini açıkladılar. Bu zamana kadar ne kadar reklam verildi? Ne kadar ödeme yapıldı?” Biz hizmetleri destekleriz ama yanlışları da açıklarız.” Şeklinde konuştu.

MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan’la birlikte basın toplantısına katılan MHP’li belediye meclis üyeleri de toplantıda belediye yönetimine sert eleştirilerde bulundular.

İşte o açıklamalar;

SALİH KAMANLI:

Mogan Gölü temizliği sağlıklı ilerlemiyor. Geçen dönem mezarlıkta Nevşehir taşı kullanılmıştı. Bu çok eleştirilmişti. Andezitçiler, basın ayağa kalkmıştı şimdi andezit taşları kırıldı ama kimse  sesini çıkarmadı.

YÜCEL AKSAKAL:

Konya Yolu’ndaki çalışmalar sıkıntılı. İnsanlar karşıdan karşıya geçemiyor. Bu insanlar nasıl geçecekler? Çöpler düzenli alınmıyor, sivrisineklerde artış oldu.

ALİ İHSAN TUNÇ

Geçmişteki hatalar yapılıyor. Ve bu hatalar devam ettiriliyor. Göl temizlenecek denildi söylenilenle yapılan  bir değil. Göl eski haline gelecek denildi ama bakın bu göl şu anda yüzülebilir halde mi? Büyük hizmetler var ama söylenirken farklı şimdi farklı. Biz yaptırıyoruz deniliyor ama iş olumsuz bir hale dönüştüğünde kimse işi takip etmiyor. Kaçak yapılar göl hastane vb durumlar varken günü kurtaracak işler yapılmaması lazım.

AHMET YÜKSEK

Karagedik’in imarı bile yok. Alt yapısı yok. Başkana söyledik 5 yıl oldu bir çalışma yok.

ALİ İHSAN GÜÇLÜ

Gençliğin donanımlı bir hale gelmesi için belediyenin bir faaliyet içerisinde olmasını arzu ettik. Bunun için de her ay önerge verdik. Maalesef bir tane konferans, panel, seminer yaptıramadık. Şunu kimse unutmasın ihmal edilen bu nesil, gençlik, ihmal ettiğimiz eşimiz kendimizi donanım noktasında sürekli ihmal ettiğimiz için bedelini 15 Temmuzlarda ödüyoruz toplum olarak. Şu anda resmen bütün dünya birleşmiş ülkemizi ve milletimizi bir darboğaz içine sokmaya çalışıyor. Bundan kurtulmak için kendimizi her alanda her noktada geliştirmeliyiz

MAKAM ARABALARIYLA CİRİT ATIYORLAR

Gölbaşı’nda artan daire fiyatları ile ilgili konuşan MHP Meclis Üyesi Nevzat Dulkadir “Bunun sebebi arsa paylarının %50 olmasıdır. Bunun nedeni de Gölbaşı Belediyesi'nin imar konusunda yeterli çalışmayı yapamamasından kaynaklanıyor. Haymana yolu istikametinde Tulumtaş, Halaçlı, Koparan bölgeleri kentsel dönüşüm ilan edildi. Gerder, Örencik, Bahçelievler mahallelerinde acil bir imar çalışmasına gitmeli ve arsa payları düşürülmelidir” dedi.

Belediye personelinin belediye araçlarını kendi özel aracı gibi kullandığını belirten Nevzat Dulkadir savurganlık yapıldığını ve birim müdürlerine tahsis edilmiş özel araba olduğunu ve bunlarla evlerine gelip gittiklerini söyledi.

Dulkadir, "Şu anki mevcut yönetim buna son vereceğinin dile getirmişti.  Maalesef görüyoruz ki bu savurganlık git gide arttı ve belediye personeli tabiri caizse cirit atıyor. Tamam, müdürlere verilebilir. Ama evlerine  bu arabalarla gitmemeleri lazım” diye konuştu.

KİMSE YÜZÜNE BAKMAYACAK

Toplantıda konuşan MHP Ankara Büyükşehir Grup Başkanvekili ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Ramazan Şimşek, Gölbaşı’nın misyon ve vizyonu açık olan kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, Gölbaşı’nın hak ettiği yerde olmadığını da sözlerine ekledi.

Şimşek “Gölbaşı sadece merkezden oluşmamaktadır. Gölbaşı, Haymana ve Konya yolu ile birlikte 54 mahalleden oluşmaktadır. Ama en ücra mahalledeki insanlara da sormamız lazımdır. Merkezde birçok sorunu hallediyoruz ama önemli olan en ücra mahalledeki vatandaşlarımızın da sorunlarını çözmektir. Büyükşehir yasası ile beldeler mahalle oldu. Ama alanın büyük olması icraatı ve işi engellememelidir. Oralara gidip alt yapı, üst yapı çalışmaları yapılmalıdır. Karaali'de su yok. Oyaca'da taşıma su yapıyorlar” dedi.

Gölbaşı’nın eksiklerinden de bahseden Şimşek, Gölbaşı için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

Şimşek, “Gölbaşı turizm ve sanayi ilçesi ve bölgesel olarak çok güzel bir konumda olmasına rağmen maalesef kimse elinin taşın altına koymuyor.  Gölbaşı ile ilgili bir imar planı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Merkeze sıkışmış bir ilçe konumunda Gölbaşı, ortada tek başına kalacak kimse yüzüne bakmayacak. Hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

TAAHHÜTLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEDİ

Mevcut Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın seçimden önce verdiği taahhütleri yerine getirmediğini belirten Akşit, “Dinimiz diyor ki çocuğunuza yapamayacağınız şeylerle ilgili bile yalan konuşmayacaksınız. Seçimden önce broşürler dağıttılar güzel işler yapacağına dair taahhütlerde bulundular. Ama maalesef taahhütlerini genelde gerçekleştiremedi” dedi.

Kaçak yapılarla ilgili de konuşan Akşit “Biz bir sürü önerge verdik. Ama maalesef gerekli önlemler alınmadı. Bir gariban balkon yaptığı zaman kaçak yapı diye yıkıyorsun ama gücünün yetmediği insanlara binayı yaptırıp teslim ediyorsun. Bu hak mı adalet mi?” ifadelerini kullandı.

İmar komisyonunda gerçekleşen olayları da anlatan Lütfi Akşit, “İmar komisyonuna önerge geldi birkaç tane, biz buna karşı çıktık. Ama onlar 3 kişi biz 2 kişiyiz, komisyondan geçirdiler. Ama meclise gelmeden çekmek zorunda kaldılar. Bir haksızlık olduğu zaman vicdanen rahat olmak için buna karşı çıkmak zorundayım. Bir cami yeri parka çevrilebilir mi? Allah'a şükür engelledik. Bir tane şahsın arazisi yüksek gerilim hattından başka yere verilecekti. Karşı çıktık bunu da engelledik. Ben bu konuda vicdanen rahatım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2018, 23:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER