Bakan Yıldız'dan o iddialara cevap!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, işçi sayılarıyla ilgili iddialara cevap verdi.

Bakan Yıldız'dan o iddialara cevap!
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da halen yüzlerce işçinin madende bulunduğu iddiaların doğru olmadığını söyledi. Yıldız, madende hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin, doğum tarihleriyle birlikte AFAD'ın resmi web sitesinde yayınlanacağını söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Soma'da yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi vermek için bir kez daha kameraların karşısına geçti. Bakan Yıldız, şunları söyledi:

HAYATINI KAYBEDENLERİN TAM LİSTESİ- TIKLAYIN

"İçeride çıkarılmayan 18 işçimiz var. Bakın yüzlerce yüzlerce işçi buluyor iddialarını kesinlikle yalanlıyorum. Üç işçimiz ağır olmamakla beraber şu anda kontrol amacıyla hastanede tutulmaktadır.

Çok sayıda misafirimiz oluyor. Bir talep var, kesin ama net vermek için konuşuyor. AFAD'ın web sitesinde hayatını kaybeden işçilerimizin isim ve doğum yerleri yayınlanıyor. Milletvekillerimizin e-mail listelerine bu isimler gönderilecektir.

Şu anda ocağımızın tehlikeli olmayan bölümlerine savcılarımız ve bilirkişiler girmişlerdir. Burada idari ve adli soruşturma başlamış durumdadır.

Buraya otobüslerle bazı sivil toplum örgütleri gelmek istedi. Böyle hayat kurtarmayla ilgili faaliyetin bulunduğu bir bölgede numayiş yapılmaz. Bu bizim gelenek ve göreneklerimize ters. Defin işlemi yapılmadan bu kadar numayişi doğru bulmuyorum. Bu işçimize ve hayatını kaybedenler için büyük bir ayıptır. 

Suskunluğumuzun yanlış anlaşılmamasını istiyorum. Bunun nedeni burada hayatını kaybeden arkadaşlarımıza duyduğumuz saygıdır. Bizim birinci önceliğimiz burada madende bulan arkadaşlarımızın çıkarılmasıdır. Umutlarımız azaldı ama önceliğimiz budur."

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2014, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER