ASKİ’DEN “HER ABONE İÇİN BİR AĞAÇ” KAMPANYASI

nkara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’nın daha yeşil bir kent”olması için başlatılan çalışmalara, Belediye’nin tüm kurumlarıyla birlikte ara vermeden devam ettiklerini söyledi.

ASKİ’DEN “HER ABONE İÇİN BİR AĞAÇ” KAMPANYASI
 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’nın daha yeşil bir kent”olması için başlatılan çalışmalara, Belediye’nin tüm kurumlarıyla birlikte ara vermeden devam ettiklerini söyledi.                             

Büyükşehir Belediyesi olarak rekreasyon alanlarından parklara, kavşaklardan refüjlere varıncaya kadar Başkent’in her metrekaresinde yeşillendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Gökçek, bunlara ilaveten Ankara’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ASKİ Genel Müdürlüğü’nün de baraj havzaları başta olmak üzere tüm tesislerinde başlattığı ağaçlandırma seferberliğini sürdürdüğünü kaydetti.        

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün kendi tesislerine daha önceki yıllarda 1 milyonun üzerinde farklı türde ağaç diktiğini hatırlatan Başkan Gökçek, bu yıl içinde ise yine ASKİ’nin Baraj havzaları ve diğer tesislerine yaklaşık 420 bin adet karaçam ve 62 bin farklı türde ağacın dikimini gerçekleştirdiğini söyledi.

 

-“HER ABONEYE BİR AĞAÇ”

 

ASKİ tarafından başlatılan ağaç dikme seferberliğinin ‘her abone için bir ağaç’kampanyası şeklinde devam ettiğini belirten Başkan Gökçek şunları söyledi:

“Ankara’nın İçme suyu ihtiyacını en iyi şekilde sağlayan ASKİ, Başkenti yeşillendirme çalışmalarına da ortak oluyor. Özellikle Ankaralıların içme suyunun temin edildiği en büyük barajlardan biri olan Çamlıdere Barajı başta olmak üzere Kavşakkaya ve diğer baraj havzalarında ağaçlandırma yapılıyor.  Barajların su toplama havzalarında dikilen ağaçların yeşile olan katkısının yanı sıra en büyük faydası ise barajlara daha fazla yağış çekmesi. Baraj havzaları hem çoraklıktan kurtarılmış oluyor hem de doğanın daha yeşil olması sağlanıyor. Amacımız ASKİ’nin yaklaşık 1 milyon 700 bin su abonesinin her biri için ağaç dikmektir.”

     

-FİDANLAR ASKİ TESİSLERİNDE YETİŞTİRİLİYOR 

 

Fidanların ASKİ’nin kendi tesislerinde yetiştirildiği bilgisini veren Başkan Gökçek,  2013 yılında Kusunlar Kaptaj sahasında 420 bin adet Karaçam fidanının repikaj (fidanların dikilecekleri yerlere götürülmeden önce daha iyi gelişim ve uyum sağlamaları için bir süreliğine farklı yerde yetiştirilmesi işlemi) yapılarak dikime hazır hale getirildiğini ifade etti.

Bu yıl gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Kavşakkaya Barajı’na 49 bin adet, Çamlıdere Barajı’na da 10 bin adet Karaçam fidanı dikildiğini söyleyen Başkan Gökçek, “ASKİ’nin kent içinde bulunan pompa istasyonları, su depoları, bölge müdürlükleri gibi tesislerine de toplam 3 bin 140 adet melez selvi leylandi dikildi. Bu yıl Temmuz ayı itibariyle ASKİ tarafından barajlara ve diğer alanlara yetiştirilen ve dikilen fidan sayısı 482 bin 140 civarındadır.  Bu fidanların tamamı ise ‘ASKİ Fidan Üretim Merkezleri’nde yetiştirilirken, yine bu ağaçların tüm bakımları da ASKİ’nin kendi personeli tarafından yapılmaktadır”diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER