BAKAN YILDIZ, İKİNCİ KEZ İFTAR ÇADIRINDA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda kurduğu iftar çadırının ikinci kez konuğu oldu.

BAKAN YILDIZ, İKİNCİ KEZ İFTAR ÇADIRINDA
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda kurduğu iftar çadırının ikinci kez konuğu oldu. Bakan Taner Yıldız, Ankaralılara yine kendi elleri ile yemek dağıttı ve yaz yağmurunun da bereketiyle şenlenen oruç sofralarında Başkentlilerle birlikte iftar yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik Parkı’nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri öncesi Başkentlilerin oruçlarını açabilmesi için kurduğu İftar Çadırı’na gelen Bakan Taner Yıldız, burada iftar öncesinde vatandaşlara yemek dağıttı.

Yaklaşık 2 bin kişiye dağıtılan yemeklerin ardından, ezanın okunmasını bekleyen vatandaşlar, bu süre içerisinde iftar sofralarının da konuğu olan Bakan Yıldız ile sohbet etti ve bol bol fotoğraf çektirdi. Bakan Taner Yıldız’a iftar yemeğinde Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı Muhsin Alkan ile Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı da eşlik etti.

 

-İFTAR YEMEĞİ İLE YAĞMUR BEREKETİ

Başkent’te iftar yemeği ile beraber başlayan ve etkisini gece boyunca sürdüren şiddetli yağmurla birlikte ortaya çıkan toprak kokusu yemeğin manevi anlamını daha da arttırdı. Şiddetli yağmur nedeniyle birçok etkinliğe ara verilmesine rağmen Başkentliler, çocuklarıyla birlikte yağmurdan etkilenmeyen değişik etkinliklerden faydalanma imkanına sahip oldular.

Aileler Gençlik Parkı’nın binlerce ağaç, çiçek ve yeşil alanı ile bezenmiş yeşil florasında kurulan nostaljik stantlarda alışveriş yaptılar, çocuklarını da oyun alanlarında eğlendirdiler. Kimi aileler de Gençlik Parkı’nda çocuklarını midilli atlara bindirerek onların hayal dünyalarında yeni ufuklar açtılar.

 

-RAMAZAN ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Başkent Ankara’nın 9 ayrı noktasında kurduğu iftar çadırlarında her gün binlerce Başkentliyi ağırlayan Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı’ndaki nostalji dolu etkinliklere de evsahipliği yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, eski Ramazanları bugüne taşıyarak, bu güzelliği Başkentlilere yaşatıyor. Gençlik Parkı, geleneksel orta oyunu, tasavvuf müziği gibi etkinliklerin yanı sıra “Suyun Işıkla Dansı” gibi en modern teknoloji ile ortaya çıkan görsel etkinliklere de evsahipliği yapıyor.


Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER