Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden iyi beslenme eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle 2 yılda 212 okulda düzenlenen gıda seminerlerinde, 10 binin üstünde öğrenci ve velisine, doğru beslenmenin yolları anlatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden iyi beslenme eğitimi

  Büyükşehir Belediyesi Kırsal Çevre ve Jeotermal Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen, "Doğru Beslenmeye Birlikte Adım Atalım’’ kampanyası kapsamında, 2014 yılından bu tarafa öğrenci ve velilerine gıda seminerleri veriliyor.

         Kampanya, 3. yılında da öğrenci ,veli ve öğretmenleri de kapsayacak şekilde ‘’Gıdanı Tanı, Seçimini Yap 1-2-3‘’ seminerleriyle devam ediyor.

         Geçen 2 yılda 196 okulda 10 bin 764 kişiye, bu öğretim yılında da Eylül ve Ekim aylarında 16 okulda 1041 kişiye olmak üzere 212 okulda verilen seminerlere katılan yaklaşık 12 bin kişi, doğru beslenme kurallarını öğrendi.

         Seminerlerde, gıdaların soğutularak ve dondurularak korunması, yemeklik yağlar, et ve et mamulleri,süt ve süt mamulleri,un ve unlu mamuller,tavuk ve tavuk yumurtası, gıdayla temas eden madde ve malzemeler, etiket okuma gibi konular işleniyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2017, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER