AK Parti Akyurt İlçe Kongresi gerçekleştirildi

AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

AK Parti Akyurt İlçe Kongresi gerçekleştirildi

 

AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığı 4. Olağan Kongresi, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, AK Parti Ankara Milletvekillerinden Nurdan Şanlı ve Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti İl Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Fethi Avcı, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, birer konuşma yaptılar.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, kongrede yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman teşkilatlarına güvendiğini ve AK Parti teşkilatlarının bir aile olduğunu söyleyerek AK Parti’nin başarısında en büyük etkenin teşkilatlar olduğunu ifade etti.

Demokrasinin kurumsallaşması ve kökleşmesi için büyük mesafeler alındığını kaydeden Alparslan, “Artık içeride istikrarın, yurt dışında itibarın sahibi bir ülke konumundayız.” dedi. Alparslan, AK Parti’nin gelecek seçimlere değil, gelecek nesillere çalışan bir parti olduğunu aktardı.

AK Parti’nin tüm dünya milletleri için bir umut haline geldiğini kaydeden Alparslan, “Artık AK Parti, sadece ülke sınırlarında değil, tüm dünya milletlerinin umudu olmuş, insanların hayallerini gerçekleştirmek için beklenti içine girdiği bir parti olmuştur. AK Parti’nin bugünlere gelmesinde sizlerin çok büyük katkısı var, emekleri var. Bu milletin hayallerini gerçekleştirmek de AK Parti kadrolarına nasip oluyor. Yapılan hizmetlerde, gerçekleştirilen eserlerde bizlerin bir nebze de olsa pay sahibi olması, emin olun taşıyabileceğimiz en büyük onurlardan biridir.” sözlerini aktardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de Türkiye’nin demokrasisiyle ve ekonomisiyle dünyaya örnek bir ülke olduğunu kaydederek, “AK Parti’den önce bazıları, Türkiye güçlenirse bize sıkıntı verir diye uzadıkça budamışlar, kurudukça sulamışlar. Ama AK Parti’yle birlikte Türkiye insan haklarını da ekonomisini de demokrasisini de yükseltti ve bütün dünyaya örnek bir ülke oldu.” dedi.

Hocalı katliamına da değinen İpek, şunları söyledi: “Bugün Kafkaslarda hiç kimse, Hocalı’da 20 yıl önce yaşanan soykırıma teşebbüs edemez. O gün Türkiye’nin kişi başına düşen milli geliri 2 bin dolar civarındaydı. Bugün ise kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar civarında. Bu miktar 20 bin doları aştığında, dünyadaki tüm mazlum milletlerin umudu olacak, kendi içinde de terörden kimse söz edemeyecek duruma gelecek.” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Aykurt’la ilgili belediyecilik projelerini anlattı. Gökçek, yapımı gerçekleştirilen aile yaşam merkezinin hazır olduğunu, havaların düzelmesiyle, Nisan ayında güzel bir şölenle açılacağını belirtti.

 

Gökçek, Akyurt ilgili projeleri hakkında şunları söyledi:

 

"Akyurtumuza kazandıracağımız 1 milyon 800 bin metrekarelik uluslararası fuar alanının yapımına önümüzdeki günlerde başlanacak. 50 bin metrekaresi kapalı, 50 bin metrekaresi açık olarak inşa edilecek fuar alanı bu sene içerisinde tamamlanacak. Aynı yerde yapacağımız film platosu Türkiye'nin en büyük film platosu olacak. Ankara'nın tanıtımı amacıyla yapacağımız film platosunun inşasına bu yıl içerisinde başlayacağız ve gelecek yıl burası da tamamlanacak. Film platosunu, film yapımcıları sadece Ankara'nın tanıtımına yer vermeleri karşılığında kullanacaklar. Bunun da Ankara'nın turizmine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum." Gökçek, son 3 yılda ilçeye 44 trilyon liralık yatırım yapıldığını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların sonunda yapılan seçimde, AK Parti Akyurt İlçe Başkanlığına Veysel Fırat seçildi.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER