2018 çocuk sünnet oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl dar gelirli aileler için düzenlediği "Sünnet Şöleni" Sincan Aile Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi.

2018 çocuk sünnet oldu

 Maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarını sünnet ettirerek düzenlediği şölenle, binlerce çocuğun en özel günlerini unutulmaz kılan Ankara Büyükşehir Belediyesi,  2000 yılından beri sürdürdüğü geleneği, bu yıl da bozmadı.

         Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sünnet şöleninde 2018 çocuk muhteşem bir organizasyonla erkekliğe ilk adımlarını attı. 

         Sincan Aile Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen sünnet şölenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Büyükşehir Belediyesi Bürokratları ve sünnet olan çocukların aileleri katıldı.

 

BAŞKAN TUNA, ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARINI PAYLAŞTI

         Çocukları bu özel günlerinde yalnız bırakmayan Başkan Tuna, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından söylenen marşlardan sonra çocuklara ve ailelere hitap etti;

" Her sene gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu bu yıl da sizlerle beraber gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah hayırlı mübarek etsin. Böyle mübarek bir toplantıda efendimizin sünnetini yerine getiren sevgili çocuklarımızı ve ailelerimizi tebrik ediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz" sözleriyle salondakileri selamlayan Başkan Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların en iyi şekilde yetişmesi için biz de yerel yöneticiler olarak elimizden gelen her türlü desteği sunuyoruz ve sunmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızın; ümmete, vatana, memlekete ve milli manevi değerlere sahip çıkan hayırlı evlatlar olarak yetişmesi için hepimizin üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yerine getirmesi gerekiyor."

         Başkan Tuna konuşmasının ardından sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

PATLAMIŞ MISIR, PAMUK ŞEKER VE LİMONATA İKRAM EDİLDİ 
         Ankara'da ikamet eden dar gelirli ailelerin çocuklarının yararlanabildiği sünnet  organizasyonu kapsamında, daha önceden steril bir klikte uzman hekimler tarafından sünnet edilen çocuklar, gerçekleşen toplu sünnet töreninde eğlencenin tadını çıkardı.

         Şölende; yüz boyama, Karagöz-Hacivat gösterileri, palyaçolar ve daha pek çok eğlenceli etkinlikle keyifli bir gün geçiren miniklere patlamış mısır, pamuk şeker ve limonata da ikram edildi. Çocuklara içinde okul malzemelerinin bulunduğu hediye paketleri ve çeşitli oyuncaklar da dağıtıldı.

         Çocuklar kadar ailelerin de eğlendiği sünnet şöleninde, Ankara Büyükşehir Belediyesi sanatçıları Nur Yoldaş ve Mustafa Özcan sahne alarak sevilen şarkılarını salonu dolduran vatandaşlarla birlikte seslendirdi.

         Bugüne kadar 34bin 369 çocuğun sünnetini gerçekleştiren Büyükşehir, bu hizmeti sürdürmeyi planlıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 01:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER