Yunus Emre Camii açıldı

3 yıldır yapımı devam eden ve bu yıl tamamlanan Yunus Emre Camii’nin Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılımları ile resmi açılışı yapıldı.

Yunus Emre Camii açıldı
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Camiler dini eğitim açısından da önemli bir görev ifa ediyor" dedi.
3 yıldır yapımı devam eden ve bu yıl tamamlanan Yunus Emre Camii’nin Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in katılımları ile resmi açılışı yapıldı.
Gölbaşı Bahçelievler Mahallesi'nde yaptırılan Yunus Emre Camisi ve Kültür Merkezi'nin açılışına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kaymakam Raşit Zengin ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafın karşılandı.
DERİ KOLTUĞA OTURMADI
Törenin düzenlendiği cami avlusuna gelen Çiçek, burada kendisi için protokol kısmında ayrılan siyah deri koltuğu bırakarak yanındaki koltuğa oturmayı tercih etti. Kendisi için ayrılan deri koltuğa oturmayan Çiçek, tüm ısrarlara rağmen koltuğa oturmadı.
KÜLTÜRÜMÜZÜN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
Çiçek, törende yaptığı konuşmada, önemli bir iş için Gölbaşı'na geldiklerini belirterek, "3 aylar da girdi Bereketli bir ay... Emeği geçen birçok kişi var, herkese teşekkür ediyorum" diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
"Zamanın kendisi, mekanın kendisi söylenecek her şeyi söyler. Aklı olan herkese bu eser bir şey söyler, gözü olan bu eserlerde çok şey görür, kulağı olanda işitir. Çok şükür aklımızda var, gözümüzde var, kalbimizde var. Mühim olan bu eserin verdiği mesajı iyi anlamaktır. İkincisi, bu eserleri yapmak önemlidir. Ama içerideki söylenenleri yapmak, eseri yapmaktan daha önemlidir. Sıkıntımız bu eserlerin yapılmasında değil, içeride söylenenlerin hayatımıza bir türlü intikal etmemesindedir. Allah içeride neyi emreder, biz dışarıda neyi yaparız ona bakmak lazım. Onun için camileri süslüyoruz, muhteşem binaları yapıyoruz. Bunlar, bu ülkenin tapularıdır. Kültürümüzün en güzel örnekleridir."
Camilerin aynı zamanda halka açık okullar olduğuna dikkati çeken Çiçek, "Biz çok okuyan bir toplum değiliz. Müslümanlığımız buradaki dinlemelere dayanıyor. Onun için camiler dini eğitim açısından da önemli bir görev ifa ediyor" dedi.
AÇILIŞA KADIN ELİ DEĞDİ
Konuşmaların ardından Çiçek, açılış kurdelesini keserken çevresinde sadece erkeklerin olduğunu görünce, "Camiye erkekler olduğu kadar kadınlarda gidiyor. Burada kadın da olmalı" dedi. Çiçek, bu sırada davetliler arasında bulunan hayırsever emekli öğretmen Ulviye Tosun’u yanına çağırarak, kurdeleyi birlikte kesti.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Törende açılışta konuşmasını yapan Yunus Emre Dernek Başkanı Hayrullah Başer, Caminin yapımında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ederek, Caminin özellikleri hakkında davetlilere bilgi verdi.
Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da yaptıkları konuşmalarında yapılan hizmetlerin ve yardımların çok önemli olduğuna vurgu yaparak, taş üstüne bir taş koyan ve destek olan tüm hayırseverlere şükranlarını sundular.
KİMLER KATILDI
Çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşın katıldığı açılış törenine Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanı sıra İçişleri Bakanlığı Başkan Yardımcısı Osman Güneş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Mehmet Ekmekçi, Anayasa Mahkemesi üyesi Mümtaz Akıncı, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Diyanet İşleri Yatırım ve Teşvik Hizmetleri İşleri Daire Başkanı Mahmut Mete, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Murat Bey Balta, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Başer, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, MHP İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, meclis üyeleri ve STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
DEDESİNİN İZİNDE
Açılış töreninde dedesi Yunus Emre Dernek Başkanı Hayrullah Başer’in izinden giden Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mustafa Başer’in oğlu minik Hayrullah Başer’in de açılış töreni boyunca yapılan çalışmalara yardım etmesi dikkatlerden kaçmadı. Minik Hayrullah, arkadaşı ile birlikte tören alanında bizzat çalışmalara katılarak yardım etti.


Video hazırlanıyor.....
 
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2012, 20:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER