Uğur Mirza demirden çalan ustayı anlattı

Gölşbaı Belediye Meclis üyesi ve İnşaat Mühendisi Uğur Mirza, belediye meclisi toplantısında insanların hayatının nasıl tehlikeye atıldığını bir örnekle anlattı.

Uğur Mirza demirden çalan ustayı anlattı

Uğur Mirza şunları söyledi:

."Anadolumuz maalesef dört bir yandan yıkıcı fay hattı üzerindedir"
Öncelikle geçtiğimiz günlerde yaşamış olduğumuz İzmir depreminde hayatını kaybeden bütün vatandaşları Cenabi Allah'tan rahmet diliyorum. yaralananlara da sağlık sıhhat ve bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyorum. Yaşadığımız coğrafya olan güzel Anadolumuz maalesef dört bir yandan yıkıcı fay hattı üzerindedir. Eğer önlemini almazsak pimi çekilmiş bir el bombasının üzerinde olduğumuzu hepimizin bilmesi gerekiyor. Ülkemizde bugüne kadar 1947,53,61,68,75,98 ve 2007  olmak üzere 7 kez revize edilen deprem yönetmeliği kullanılmaktadır. Son olarak 18 Mart 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan ve 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren deprem yönetmeliğini kullanıyoruz. Depremin üstesinden gelebilmek için toplum olarak bilinçlenmeliyiz gerekiyor. Yıkılan yapılara baktığımızda dükkan cephesindeki kolonların kesilmiş olduğu ve inşaat de kullanılmaması gereken malzemeler kullanılmış olduğunu maalesef her depremde görüyoruz karşımıza çıkıyor. Bununla ilgili daha önce yapı denetim firması işlettiğim için başından geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Usta demirden çalmış

Bir tarihte Gölbaşı ilçemize müstakil konut yaptıran bir vatandaşımız hemşerimiz binasında demir ustası demire projede olandan daha eksik kullanmasına rağmen bu olaya devam edip inşaatın bu şekilde yapılmasıni talep etti. Ben ve çalışma arkadaşlarım diğer mühendis arkadaşlarımiz bu olaya karşı çıktık. Neticesinde inşaate gidipde  bu olayla ilgili konuşma yaptığımızda şunu gördük. Demirci ustası yapı sahibi maalesef götürü dediğimiz  yani toptan anlaşma yapmış ve bu yaptığı anlaşmanın  neticesinde ucuza da anlaşma yapmış. Demirci ustası projede çıkan demiri hesap edememiş yevmiyesini kurtarmayacagini düşündüğünden  dolayı maalesef ben bu kadar demiri kullanmam bu kadarda işçilik yapmam diye bir tartışmaya girmiş. Yapı sahibiyle ben bunu konuşupta anlattığında dedim ki bakın bu evi siz kendiniz kullanacaksınız.colugunuzla çocuğunuzla torunlarinizla oturacaksiniz belki bir ömür yaşayacaksınız.

video için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2023, 20:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER