GÖLBAŞI'NDA Kİ DEPREMZEDELERİN SAYISI AÇIKLANDI

Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına STK temsilcileri, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

GÖLBAŞI'NDA Kİ DEPREMZEDELERİN SAYISI AÇIKLANDI

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu konuşmasına Gölbaşı’ndar deprem bölgesine yardımda bulunan herkese teşekkür ederek başladı.

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, il kriz yönetim merkezi tarafından yerleştirilen yerler haricinde yine aynı zamanda vatandaşlar ve muhtarlar tarafından organize edilen 2368 depremzedenin gönüllüler tarafından ikamet ettirildiğini belirti.

İnsana acı veriyor…

Kaymakam Rüstemoğlu, sosyal medyada Hatay’a yardım gönderilmediği yönünde çıkan haberlere açıklık getirerek;

‘Hatay iline hiç yardım gönderilmediği şeklinde bazı platformlarda birtakım haberler çıktı. Gerekçe olarak da belediye başkanının muhalif bir partiye ait olması, orada ki insanlarımızın bir takım etnik farklılıkların olmasından dolayı yardım gitmediğine dair yayınlar yapıldı. İlk günden itibaren deprem bölgelerine gönderilen tırlardan en az bir tane Hatay bölgesine gitmiştir. Belediyemizin bütün iş makineleri, vatandaşımız tarafından gönderilenlerin tamamı Hatay’a gitmiştir. Olmayan bir hadiseyi, varmış gibi gösterip bunun üzerinden insanların yanlış yönlendirmeleri insana acı veriyor ’şeklinde konuştu.

Gölbaşı’nda ki depremzedeler

Gölbaşı’nda 2619 depremzedenin olduğunu bunun artabileceğini belirten Kaymakam Rüstemoğlu, tespit edilecek olanların da olduğunu söyleyerek depremzedelerin Gölbaşı’nda nerelerde hizmet aldığını sıraladı.

Nüfus Müdürlüğünde 369 kişi

Giyim ve eşya yardımında 2997 kişi

Hijyenik malzemede 607 kişi

Hastane hizmetinde 849 kişi

Evde sağlık hizmetinde 1095 kişi

Vakıf tarafından 1482 kişi 200 lira nakdi yardım

Barınma hizmeti 244 kişi

Gönüllüler de 2368 kişi

Sosyal Hizmetler 1048 kişi

Gölbaşı’nın yardım severliği mutlu etti

Gölbaşı’ndan deprem bölgesine kurumsal ve şahsi olarak 61 tırın gittiğini ifade eden Rüstemoğlu, bu tırların tamamının gönüllü vatandaşlar tarafından tahsis edilen tırlar olduğunu ve tır sahiplerine herhangi bir ödemenin yapılmadığı söyleyip hepsihe teşekkür ederken; ‘Şahsen Gölbaşı’nın göstermiş olduğu yardım severlik ve hissiyat beni mutlu etmiştir. Yapılan yardımları, hizmetleri depremzedelerde son derece olumlu karşılıyor. Hiçbiri isyan etmiyor. Bizim yapmamız gereken insanları elimizden geldiği kadar memnun etmektir. O Psikolojiyi, felaketi, depremi yaşamak kolay değildir. İnsanların her türlü tepkisine karşı hazırlıklı olmak zorundayız. O insanlardan her şeyi normal şekilde karşılamayı beklemek gibi bin keyfiyatımız yok.  Son derece anlayışlı ve dikkatli olmak zorundayız. Bizim burada ki amacımız hiçbir depremzedenin açta açıkta kalmamasıdır’ diyerek herkesin hassas olması gerektiği vurgusunu yaptı.

Gölbaşı Belediyesi’ne teşekkür

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediyesi’nin deprem bölgesine ilk günden destek verdiklerini ifade ederek;

‘Belediyemizin iş makineleri, kamyonları, teknik ekipleri, başkan yardımcıları, belediye başkanımız deprem bölgesine giderek orada gerekli koordinasyonu sağlayarak, bölgede hala hizmet verdikleri için belediye başkanımıza, personellerine teşekkürlerimizi iletiyoruz’ dedi.

Asayiş olayları %40 azaldı

Bölgemize 2600 – 3000 civarı depremzedenin gelmiş olmasına rağmen şu ana kadar en ufak bir asayiş olayı yaşanmamıştır. Karşılaştığımız birçok asayiş olayı da ortadan kalkmıştır.  Normal zamanda görülen asayiş olaylarında %40 azalma var. Hissiyatı göstermek adına önemli bir olaydır.

Haklarında işlem yapılacak

Bu ortamdan rant elde etmeye çalışan, yardım toplamak gibi işlemler olabilir diye değerlendirdiğimiz için İlçe Emniyet Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmiştir. AFAD ve yardım merkezi dışında vatandaşlarımızın yardım toplaması yasal değildir. Nakdi yardım toplama gibi bir konuda hiç kimsenin böyle bir yetkisinin olmadığı, bu konu da herhangi bir tespit olması durumunda gerekli işlemler yapılacaktır.  

Gıda yardımı

Kaymakam Rüstemoğlu deprem bölgelerinin en temel ihtiyacının gıda olduğunu belirterek STK temsilcilerinin bu konuda destek olmaları gerektiğini söyleyerek yardımların kesildiğini belirtti.

Toplantıda depremzedeler hakkında daha sonra İlçe Milli Eğikim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü ve İlçe Nüfus Müdürü bilgilendirmelerde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER