Üçlü Olsun, Güçlü Olsun...

Gölbaşı AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışının ardından Park Eymir TOKİ Konutları’na geçen büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Üçlü Olsun, Güçlü Olsun...

Gölbaşı AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışının ardından Park Eymir TOKİ Konutları’na geçen büyükşehir Belediye Başkanı Melih  Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Başkan Gökçek, Gölbaşı’nın ardından geldiği Park Eymir TOKİ Konutları’nda önce Anadolu Kardeşlik Derneği’nin açılışını gerçekleştirdi, daha sonra miting alanına geçti.

Coşkulu bir kalabalığa seslenen Başkan Gökçek, “Bu bölgemiz TOKİ’mizin Ankara’ya hediye ettiği bir yer. AK Parti iktidarında TOKİ 10 yılda 550 bin konut yaptı, 4 ile çarpsanız 2 milyon 200 bin nüfusa hizmet verecek evleri AK Parti iktidarı, 43 katrilyonluk yatırımla Türkiyemize hediye etti.  Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.

TOKİ’nin blokları yapmasından sonra hizmetin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kaldığını ifade eden Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz de bugüne kadar elimizden gelen gayreti yaptık. ‘Park yapacaksınız’ dediler, hemen yapmaya başladık. Halı sahaları yaptık. Caddelerde asfaltlar, kanallar tamamen bitti. 5. Etabın altına yürüyüş yolları, oturma grupları yapıldı. En büyük ihtiyacı Pazar yeriydi, inşaatını bitirdik. Önündeki yollar kaldı. 15 güne o yol da bitecek.”

Pazarcılar Derneği Başkanı ile görüştüğünü ve pazarın Pazar günleri açılacağını kaydeden Başkan Gökçek, 15 gün içinde Pazar yerinin hizmete gireceğini belirtti. Ramazan ayındaki iftar yemeğinde yapılan oylama sonucu metrobüs uygulamasının hemen sona erdirildiğini ve EGO’nun Kızılay’a 12 dakikada bir otobüs seferi düzenlediğini belirten Başkan Gökçek, MHP’li ilçe belediyesinin yetkisi olmadığı halde merkeze ücretsiz otobüs servisleri verdiğini açıkladı. Başkan Gökçek, “Biz de kendi bedava otobüslerimizi koyduk. Aşağı inerken de çıkarken de Ankara Büyükşehir Belediyesi otobüsü var. MHP’liler durmuyor. Seçimden sonra otobüsler kalkacak diyorlar. Yalan söylüyorlar. O otobüsler devam edecek. Biz Gölbaşı merkeze çok büyük aile yaşam merkezi yapacağız. Geliş gidişler için bu otobüsler sizin hizmetinizde olacak”  diye konuştu.

TOKİ sakinlerinin “TEİAŞ yolu” istediğine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Yol, TEİAŞ’ın içinden geçtiği takdirde büyük kamulaştırma bedeli istediler. Projesi çevresinden çizildi,  başladık, TEİAŞ’ın etrafından dolaşarak bitiriyoruz” dedi. 

- HASTANE YERİ TESPİT EDİLDİ

Şehit Bülent Göçer caddesi üzerindeki caminin yanındaki araziyi TOKİ’den isteriklerini ve aldıklarını belirten Başkan Gökçek, buraya bütün TOKİ’ye hizmet edecek bir aile yaşam merkezi kurulacağını söyledi.

7. etabın alt kısmında kalan, üzerinden yüksek gerilim hatlarının geçtiği boş alana futbol sahası ya da park yapılması için oylama yapan Başkan Gökçek, alanda bulunan büyük çoğunluğun isteği üzerine futbol sahası ve çevresine park yapma sözü verdi.

Bölgedeki ağaç eksikliğine dikkat çeken Başkan Gökçek, gelecek sonbaharda da ağaç seferberliği başlatacaklarını kaydetti. Gençlerin kaykay pisti talebini de kırmayan Başkan Gökçek, hastane yeriyle ilgili de “Arazisi tespit edildi, projesi yapılacak. Önümüzdeki dönem inşallah hükümetimiz hastanenizi de hediye edecek. 300 yataklı olacak” dedi.

Başkan Gökçek 3. etaptaki park alanına anfi tiyatro ve bir halı saha, villalara kadar kaldırım, yeni bir cami, 22 parkın alt zeminin yenileme sözünü verirken, “TOKİ halı sahalarını bize devrediyor. Biz de burada spor kulübü kurarsanız ona devrederiz” diye konuştu.

Dolmuşçular Odası ile görüştüğünü de dile getiren Başkan Gökçek, Kızılay’a 10 tane dolmuşun sefer başlatacağını müjdeledi. 

ÜÇLÜ OLSUN GÜÇLÜ OLSUN

Hizmetin “Üçlü olunca Güçlü olduğunu” vurgulayan Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Geçen seçimlerde TOKİ bize yüzde 54 oy verdi. İnşallah bu seçimde de yüzde 60 üzeri oy verecek. İlçe belediye başkanını da bizden ayırmayın ki hizmetiniz doğru dürüst olsun. Bir önceki dönem belediye AK Parti’deydi. Gölbaşı belediye binası gecekonduydu. O binayı kim yaptı? Büyükşehir Belediyesi yaptı. Gölbaşı’na da hediye etti. El ele olunca bu işler daha bir başka oluyor. Huzurumuzu bozdurmayalım. Birlik beraberliğimizi devam ettirelim. Dış güçlerin müdahalesine müsaade etmeyelim.”

KARAGEDİK'TE DE AYNI COŞKU
Büyükşehir Belediye Başkanı ve 2014 Yerel seçimler Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Melih Gökçek, Karagedik Mahallesi’nde de Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Başkan Gökçek, “Karagedik bizi şimdiye kadar hiç mahcup etmedi. Yüzde 90’ların üzerinde oy aldığımız seçimler oldu. Sizin hakkınızı ne yapsak ödeyemeyiz, bunun farkındayız” dedi.

Konuşmasına Karagediklilerin yaşadığı sıkıntılardan söz ederek devam eden Başkan Gökçek, şunları söyledi:

“Sizin buradan otobana çıkarken büyük sıkıntı çektiğinizi biliyorum. Seçimlerden sonra bu durumu karayollarıyla görüşeceğim. Onlara yaptırmaya çalışacağım. Yaptıramazsam ben buradan bir alt geçit yaparak bu yolu otobana bağlayacağım. Böylece bu sorunu da halletmiş olacağım.” 

Karagedik’te bazı altyapı sorunlarının olduğunu ama bununla ilgili şu ana kadar bilgisi bulunmadığını ifade eden Başkan Gökçek, kanalizasyon sorununu 2-3 gün içinde halletmek için çalışmalar başlatacağını söyledi.

Bir başka sorunun da hazine arazisi üzerinde yapılan konutlar olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, “Burada hazine arazisi üzerinde 200 tane konut varmış. O araziyi Büyükşehir Belediyesi olarak satın alacağım sonrasında da size devredeceğim. Böylece bu sorunu da çözmüş olacağım. Ayrıca, yanınızda Bilkent’in arazisi var. Oranın yollarını da tamamlayınca buranın değeri de otomatik olarak artmış olacak. Ayrıca merak etmeyin kanalizasyon çalışmaları yapılırken yollarınız da bozulunca asfaltını da hemen yapacağız” diye konuştu.

Başkan Gökçek, konuşmaların ardından Gölbaşı Belediye Başkan adayı Fatih Duruay ve katılımcılarla birlikte SKM’nin açılışını gerçekleştirdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2014, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER