Gökçek'ten Gölbaşı'na müjde üstüne müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim çalışmaları nedeniyle geldiği Gölbaşı’nda ilçeye yönelik verdiği vaatlerle Gölbaşı halkını sevindirdi.

Gökçek'ten Gölbaşı'na müjde üstüne müjde
 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim çalışmaları nedeniyle geldiği Gölbaşı’nda ilçeye yönelik verdiği vaatlerle Gölbaşı halkını sevindirdi. Gökçek’in vaatleri arasında oto galerilerinin Gölbaşı’na getirilmesi, Ankara Boğazı, Mogan Gölü’nde içinde düğünlerin bile yapılabileceği 400-500 kişilik gemi dikkat çekti.

GÖLBAŞI’NDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK PROJELER

En büyük projelerinden birisinin Ankara Boğazı olduğunu kaydeden Başkan Gökçek, Gölbaşı’na yönelik yatırımları da şöyle aktardı:

ANKARA BOĞAZI YAPILACAK

“Çankaya Mamak viyadüğünün 3 kilometre ilerisinden başlama kaydıyla Gölbaşı’na gelen, Eymir Gölü’nü içine alan bir boğaz düşünüyoruz. Mogan’la birleşecek. 12 kilometre ileriye gidecek. 43 kilometrelik dev bir boğaz olacak. Ankara’nın boğazı olacak. Eymir’in alt tarafından başlayacağız. Birinci etabı bu dönem mutlaka bitireceğim. Bu boğaz bittiğinde gölbaşı daha değişik olacak.

MOGAN GÖLÜ TEMİZLENECEK

Bu dönem içinde Sayın Başbakanımızın talimatı da var. Bu gölün temizliği gündeme geliyor. Çevre Bakanlığına yaptıracağız. Gözümüzün nuru olacak. Moganımızı koruyacağız inşallah.”

OTO GALERİ GÖLBAŞI’NA GELECEK

Otogaleri konusunda da sözü olduğunu hatırlatan Başkan Gökçek, “Bu dönemin projelerinden en önemlilerinden bir tanesiydi. Milli Savunma Bakanlığı şerhi vardı. Bakanlık iki ay önce bu şerhi kaldırdı. Oto galerinin yapılabilmesi için mevcut araziyi Metropol şirketimize devrettik. Kasasında para var. Seçimin hemen ertesinde oto galeri inşaatı başlayacak. Kamyon, TIR, otobüs galerileri de olacak. İkinci satış yeri otoparkları da buraya gelecek. Gölbaşına ciddi katkı verecek” dedi.

GÖLBAŞI’NA MEZBAHANE VE GEMİ SÖZÜ

“Mezbaha Gölbaşı’nın sıkıntılarından. Hayvanlarınızı kesme sorunu var. Önümüzdeki dönem inşallah Gölbaşı’nı mezbahaya kavuşturmak istiyoruz” diye konuşmasını sürdüren Başkan Gökçek, “Önümüzdeki dönemde iki tane gemi yapacağız. 400-500 kişilik gemiler olacak. Moganda dolaşacak, düğünlerinizi orada yapacaksınız inşallah. İstanbul’un boğazı varsa bizim de Moganımız var” dedi. Başkan Gökçek, sözlerine şöyle devam etti:

UÇAKLAR MOGAN’A İNECEK

“Mogan Gölü’ne 19 kişilik su uçakları inecek. İstanbul’a servisler başlayacak. ‘Kuşları kaçırır’ diyorlar. Ben buraya fıskiye koydum. Hep karşı çıktı. Kuşlar kaçar denildi. Şimdi kuşlar etrafında tur atıyor. Aynı şekilde uçağın da bir sıkıntısı olmaz. Kuş kaçacak olsa İstanbul’dan kalkan uçak nedeniyle kuşların hepsinin göçmesi lazım. Uçak da ayrı bir hava katacak Gölbaşı’na.

 “GÖLBAŞI’NDA MOGAN ÜNİVERSİTESİ KURULSUN DİYE ÇALIŞACAĞIZ”

Büyük bir de müjde veriyorum. Bunun için birlikte kavga vereceğiz, birlikte mücadele edeceğiz. Fatih de (Ak parti adayı) İl başkanımız da biz de destek olacağız. En büyük desteği de TBMM Başkanı Cemil Çiçek veriyor. Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi’nin yerleri var. Gölbaşı’nda Mogan Üniversitesi kurulsun diye çalışacağız. Gölbaşı’nın da bir üniversitesi olsun.

İMARLARI YAPACAĞIZ

Özellikle bize bağlanan yeni köyler var. 47 tane. En önemli konusu imar. İmarı ilçe belediyesi şu an çözemiyor. Belediye Başkanını inşallah Fatih’i yapacaksınız. Fatih’in sırtına yükleyeceğiz imarı. Köyler imar istiyorsa Fatih’e sahip çıkacak.

Taksi duraklarını tek tek yenileyeceğiz. Her türlü alt yapı ve asfalt sıkıntısını gidermek de zaten boynumuzun borcu.”

TARIM VE HAYVANCILIK KONUSUNDA BÜYÜK ATILIM

Yerel seçimlerin ardından Özel İdarenin Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceğini anımsatan Başkan Gökçek, tarım ve hayvancılık konusunda da büyük atılımlar yapacaklarını anlattı.

Belediye bünyesindeki 12 şirketin 16 çevre ilçede, o ilçenin ihtiyacına göre çalışmalar yapacağını kaydeden Başkan Gökçek, özellikle nadasa bırakılan topraklarda aspir bitkisinin üretimini teşvik edeceklerini, sütün değerlendirilmesi için tesisler inşa edileceğini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER