Tek ortaokulu Tübitak'ta Bölge 1. si Türkiye 2. si oldu

2023 yılı kapsamında 17.si düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni Ankara, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi.

Tek ortaokulu Tübitak'ta Bölge 1. si Türkiye 2. si oldu

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın da bakan olarak katıldığı ilk resmi program olan ödül töreninde, Bakan Kacır öğrencileri bir kez daha kürsüden tebrik etti.

2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları kapsamında, 21.131 öğrencinin hazırladığı toplam 14.883 proje başvurusu içinden yapılan değerlendirmelerin sonucunda ulusal düzeyde Birincilik, İkincilik, Üçüncülük ve Teşvik ödüllerini alan proje sahipleri ilan edildi.

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışmaları Bölge Finalinde birincilik ödülü alarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan ilçemiz TEK Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı “Mimar Sinan’ı Tanıyor ve Tanı(tı)yoruz” isimli projeleri Tarih alanı, Kültürel Miras temasında sergiledikleri başarılı sunumları ile Türkiye ikincisi olarak yarışmayı tamamladı.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Sayın Serap YILMAZ  ve Gölbaşı Kaymakamı Sayın Erol RÜSTEMOĞLU danışman öğretmenleri Betül SAĞLAM CANSABUNCU eşliğinde öğrenciler Kübra Azra GÖÇER ve Kadir Mert KUMBAROĞLU’nu makamlarında kabul ederek hediyelerini takdim etti.

Yakup Karagöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER