Su kuşlarının sığınağı Mogan

Gölbaşı’ndaki Mogan Gölü, yılın farklı dönemlerinde 200’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Su kuşlarının sığınağı Mogan

Türkiye’deki 184 önemli kuş alanından biri olan Gölbaşı’ndaki Mogan Gölü, yılın farklı dönemlerinde 200’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Gölde kış aylarında gerçekleştirilen su kuşu sayımlarında bir defada 40 binden fazla kuş sayıldığı dönemler oluyor. 
GÖLBAŞI’NIN SEMBOLÜ VE GÖZBEBEĞİ

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, su kuşlarının sığınağı konumundaki Mogan’ın Gölbaşı’nın sembolü ve gözbebeği olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Mogan Gölümüz, yılın farklı dönemlerinde ev sahipliği yaptığı 200’den fazla kuş türü için uluslararası öneme sahip bulunuyor. Özellikle Mogan, ördek türlerinden dikkuyruk ve pasbaş patka için en önemli üreme alanıdır.
Mogan gölünün uluslararası öneme sahip bir doğal alan özelliğini koruyarak varlığını sürdürmesi için Gölbaşı Belediyesi olarak üzerimize düşeni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.
Mogan, özellikle su kuşları açısından önemli üreme, beslenme ve kışlama alanı konumundadır. Mogan’ın genelinde üreyen kuş türleri sadece yaşam alanlarının bozulmaması açısından değil, bunların gürültü kirliliği ve avcılık açısından rahatsız edilmemesi büyük önem arzediyor. Gölbaşı Belediyesi olarak bu bilinçle Mogan’daki doğal hayata gerekli desteği veriyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2012, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER