TRT Anadolu Gölbaşı’ndaydı

TRT Anadolu Televizyonu’nun “Yerinde Konuşuyoruz” televizyon programı, bu hafta Gölbaşı’nı 2 saat boyunca canlı yayınla dünyaya tanıttı.

TRT Anadolu Gölbaşı’ndaydı
HABERİN GALERİSİ
Gölbaşı TRT Anadolu'da

Gölbaşı TRT Anadolu'da

TRT Anadolu Televizyonu’nun “Yerinde Konuşuyoruz” televizyon programı, bu hafta Gölbaşı’nı 2 saat boyunca canlı yayınla dünyaya tanıttı.
 
TRT Anadolu Televizyonu’nun “Yerinde Konuşuyoruz” televizyon programı, bu hafta Gölbaşı’nı 2 saat boyunca canlı yayınla dünyaya tanıttı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın da katıldığı televizyon programı Mogan Gölü kenarındaki Akalın Sport Tesislerinden canlı yayınla tüm dünyaya anlatıldı.
Programda Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, “Sevgi Çiçeği”nin annesi olarak nitelendirilen Prof. Dr. Ayşe Boşgelmez, Fotoğrafçı Melih Özbek, Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği Başkanı İsa Ömercan, Gölbaşı eski Esnaf Odası Başkanı Hulusi Gürpınar, Gölbaşı Andezit Taşı Üreticileri Derneği Başkanı Bayram Dursun, Bıçak Ustası Turhan Tuncay, Çömlek Ustaları Mustafa, İbrahim ve Ahmet Önen isimli üç kardeş, Kumlama Sanatı Hocaları Mustafa ve Şerife Kumcu, Ankara Kulübü Gölbaşı Şubesi Başkanı Uğur Okman ve çevre mahallelerden izleyiciler katıldı.
PROGRAM İKİ SAAT SÜRDÜ
İki saat süren programda Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Gölbaşı’nda yaptıkları hizmetlere yer verdi ve yapacağı yeni hizmetleri anlattı. Programda, Gölbaşı’na ait yöresel ürünler ve doğa güzelliklerine de geniş yer verildi. Mogan ve Eymir gölleri, Sevgi çiçeği, Andezit taşı, Turan Usta’nın bıçakları, Çömlek ustalarının çömlekleri, Ankara Seğmenlerinden seğmen gösterileri ve yöresel ev yemeklerinden baklava, hoşmerim, Ankara tava ve pişmaniye tanıtıldı.
Program sonunda Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, program sunucusu Şakir Gürel’e Kumlama Ustası Mustafa Kumcu tarafından yapılan kumdan Sevgi çiçeği tablosu hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2012, 18:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER