Şimşek: Bu işin peşini bırakmayacağız

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek köpeklerin katledilmesine yönelik olarak ‘işin peşini bırakmayacağız’ dedi.

Şimşek: Bu işin peşini bırakmayacağız

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek köpeklerin katledilmesine yönelik olarak ‘işin peşini bırakmayacağız’ dedi.

Hafta sonu Türkiye gündeminde de büyük yankı uyandıran 20 civarında köpeğin sanayi bölgesinde ki moloz yığınları içerisinde ölü bulunması  olayına Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’ten de sert tepki geldi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Şimşek bunu yapanların peşini bırakmayacağını belirterek; “Bu olay karşısında gerçekten üzüldüm. Gölbaşı Belediyesi olarak sokakta yaşayan hayvanlarımıza, hem de sokak hayvanları ile ilgilenen kurumlara elimizden geldiğince yardımda bulunuyoruz. Bu olay üzücü bir olay. Gölbaşı Belediyesi ve Ramazan Şimşek olarak bununla ilgili gerekli kurumlarla gerekli görüşmemizi sürdürüyoruz. Bunu yapanlar hakkında da Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Sonunu kadar da bu olayın peşini bırakmayarak takipçisi olacağız.” dedi.

Gölbaşı Belediyesi’nin sosyal medya hesabından da yapılan açıklamada; “Sokaktaki dostlarımız için çalışmalarımızı fedekarca sürdürdüğümüz bu günlerde, ilçemiz sınırlarında meydana gelen bu acı olayı kabul edilemez buluyoruz.

Can dostlarımızın vahşice katledilmesi Gölbaşı Belediyesi olarak hem bizleri hem de ilçe halkını derinden üzmüştür. Bu insanlığa sığmaz olaydan haberdar olduğumuz ilk andan itibaren diğer kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olduk. Sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı duyan bir belediye yönetimi olarak bu vahşete sebep olanların biran önce bulunup adli makamlara sevki konusunda Gölbaşı Belediye Başkanımız Sn. Ramazan Şimşek de son derece hassastır.

Yaşadığımız çevrede, biz insanlar kadar yaşam hakkı olan sokak hayvanlarımızla ilgili tedbirleri, belediyemiz görev ve sorumluluğunda olup olmadığına bakılmaksızın, almaya devam edeceğiz. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için tüm kurumlarla ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gölbaşı Belediyesi olarak can dostlarımıza yönelik vahşetin sorumlu ya da sorumluluların ortaya çıkarılması için tüm kurumlarla işbirliği içinde olacağımızı ve tüm hayvanseverlerin acısını paylaştığımızın bilinmesini istiyoruz.” İfadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER