Ilıkan'ın çağrısı karşılık buldu

Ilıkan'ın çağrısı karşılık buldu

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan’ın Gölbaşı mezarlığıyla ilgili yaptığı çağrı karşılık buldu.

ABB MHP’li Ilıkan’ın çağrısı üzerine Gölbaşı Mezarlığı’na morg, gasilhane ve cami yapmak için çalışmalara başladı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, geçtiğimiz yıl ABB’ye bağlı Gölbaşı Mezarlığı’nda, musalla taşı ve mescit olmamasını eleştirerek, “İnsanlar en acılı günlerinde namazı başka bir adreste kılıp, defin için başka bir adrese intikal etmek zorunda kalıyor” demişti.

Ilıkan açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

“Gölbaşı Mezarlığı’nda yakınlarını defnettirmek isteyen vatandaşlarımız  defin işleminin dışında herhangi bir hizmet alamıyor. Ne cenaze namazı kılabilecekleri bir alan, ne de abdest alabilecekleri bir yer var. Sadece cenazelerin yıkandığı bir gasilhane ve derme çatma yapılmış bir konteyner tuvalet var. İnsanlar en acılı günlerinde namazı başka bir adreste kılıp, defin için başka bir adrese intikal etmek zorunda kalıyor. Ne Gölbaşı halkı ne de Başkentliler bunu hak etmiyor.”

“Özellikle bu süreçte Gölbaşı Mezarlığı’ndaki dikkat çektiğimiz eksiklikler vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Gölbaşı Mezarlığı’na, Karşıyaka Mezarlığı’nda olduğu gibi yaz-kış kullanılabilecek, üzeri açılıp kapanabilen, cenaze namazlarının kılınabileceği bir alanın yanı sıra, vakit namazlarının da kılınabileceği bir camii yapılmalı”

ILIKAN’IN ÇAĞRISI KARŞILIK BULDU

Murat Ilıkan’ın Gölbaşı için büyük bir eksikliğini gidermek üzere yaptığı çağrı, ABB’den karşılık bulurken ABB Gölbaşı Mezarlığı’nda morg, gasilhane ve cami yapımı için ihale sürecini başlatmıştı.

İhale sürecinin ardından ABB Gölbaşı mezarlğı’nda morg, gasilhane ve cami yapımı için çalışmalara başladı.

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER