Sahte silah yapan çeteye operasyon

Ankara'da ruhsatsız silahla bir kişinin ölümünü takip eden jandarma, sahte silah yapan bir çeteyi çökertti.

Sahte silah yapan çeteye operasyon
Ankara'da ruhsatsız silahla bir kişinin ölümünü takip eden jandarma, sahte silah yapan bir çeteyi çökertti. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonda 2 ruhsatsız tabanca ve gerçek silaha dönüştürülen çok sayıda kuru sıkı tabanca ve silah yapımında kullanılan aparatlar ele geçirildi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, İl Jandama Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalarda 22 Nisan'da Gölbaşı'nda S.G.'nin öldürülmesi olayının şüphelisi Ş.K.'nın üzerinde ele geçirilen 2 adet ruhsatsız tabancayı, B.P., Ş. O. E. ile K.K. isimli şahıslardan satın aldığını ve şahısların Gölbaşı'nda silah satışı yaptığını belirledi.

Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran Jandarma ekipleri, şüpheli şahısların Gölbaşı'nda B.P. isimli şahsa ait şüpheli A.E. adına kayıtlı av bayisinde Ankara'dan temin ettikleri ruhsatsız ve kuru sıkı silahları işyerinin arka tarafında bulunan gizli bölmedeki Çelik kasada sakladıklarını tespit etti. Şahısların işyerinin yan tarafındaki gizli bir tamir atölyesinde kuru sıkı tabancaları aparatlar yardımı ile gerçek silaha dönüştürdüklerini öğrenen ekipler, atölyede Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararının ardından polis ile koordineli bir arama yaptı.

Yapılan operasyonda, işyerinde bulunan Çelik kasanın gizli bölmesinde 2 adet ruhsatsız tabanca, yan tarafında bulunan ve ruhsatsız olarak faaliyet gösteren silah tamir atölyesinde ise 11 adet gerçek silaha dönüştürülmek için namluları genişletilerek üzerinde oynama yapılan kuru sıkı tabanca, 7 adet ruhsatsız av tüfeği, kuru sıkı tabancaların gerçek silaha dönüştürülmesinde kullanılan aparatlar, 14 adet silah yayı, 25 adet silah iğnesi, 21 adet silah üst kapağı, 51 adet şarjör ile bol miktarda mermi ele geçirildi.

Ele geçirilen silah ve malzemelere el konuldu. Olayla ilgili B.P., K.K., A.E. ve Ş.O.E isimli 4 kişi gözaltına alındı. Şahıslar hakkında 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet, ruhsatsız silah almak satmak bulundurmak ve izinsiz silah imal etmek silah tamirhanesi açmak çalıştırmak" suçlarından işlem yapılacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER