Jandarma denetim yapmıyor iddiası

Taş ve alçı taşıyan büyük araçlar daha geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilenen Karaali ve Günalan'ın yollarını bozdu.

Taş ve alçı taşıyan büyük araçlar daha geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilenen Karaali ve Günalan'ın yollarını bozdu. Alçı ve taş yüklü tonajlı büyük araçların kantara girmemek için Günalan içinden geçen kestirme yolu kullandığını belirten vatandaşlar ise hem muhtarın ilgisizliğinden hem de Jandarma ekiplerinin denetim eksikliğinden yakındı.


Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen 4 kilometrelik Günalan yolu yine paramparça oldu. Tonaj fazlası olan büyük araçlar ise asfaltlı yolu delik deşik hale getirirken, her zaman olduğu gibi asfaltı, tonlarca yükle tarumar etti.

Ağır tonaj nedeniyle 4 kilometrelik yolda devasa çukurlar oluşurken, adeta tampon canavarı haline gelen çukurlu yol vatandaşı isyan ettirdi. Günalan mahallesi büyük araçların yollarını delik deşik hale getirdiğini Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl tamamen kazdığını ve altını doldurduğunu ifade ederek, yeniden bozulan yol nedeniyle yetkililere isyan etti.

İlçe Kaymakamı ve Jandarma komutanına çağrıda bulunan vatandaşlar, Jandarma’dan gerekli denetimleri tam olarak yapmasını isterken İlçe Kaymakamı Raşit Zengin’i de sorunu yerinde görmeye davet etti. İşte Günalanlı vatandaşları konu hakkındaki görüşleri…

JANDARMA HİÇ İLGİLENMİYOR

Gürol Yeşilada: Geçen sene yolumuz Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı ama 1 seneden beri buradan taş ve alçı arabaları geçiyor. Yazık oluyor Büyükşehir o kadar uğraştı ama araçlar tonajlı bir şekilde geçerek yolu bozdu. Jandarma traktörü çeviriyor, arabayı çeviriyor kamyonlara gelince göz yumuyor ve arkasını dönüp gidiyor Jandarma hiç ilgilenmiyor.  Bu yollara yazı bu yollar milli servet. Bu araçların tonajlı bir şekilde geçmesini istemiyoruz. Bu araçlara tonajlı bir şekilde geçmesine rağmen cezai bir işlem uygulanmıyor.

JANDARMA SADECE ARABALARA VE TRAKTÖRLERE ÇEVİRME YAPIYOR

Tolga Albayrak:  Büyükşehir Belediyesi bu yolları her yıl yapıyor ama kamyonlar tonajlı geçtiği için yolları mahvediyor. Bu yollar geçtiğimiz yıl yaptı ama yolun geldiği hal ortada. Mahalle muhtarı bu konuyla hiç alakadar olmuyor. Yetkililer hiç alakadar olmuyor. Jandarma köy yolunda çevirme yapıyor ancak traktörlere ve arabalara yapıyor. Fakat tonajlı kamyonları hiç çevirmiyorlar. Tonajlı kamyonlar kantara girmemek için bu yolu tercih ediyorlar. Burada Günalan ve Karaali zarar görüyor. Kaymakam bey geldi mi bilmiyorum ama bu yollar milli servetimiz boşa gidiyor. Yazık günah değil mi?

KAYMAKAM GALİP HALİMİZİ GÖRSÜN

Ersan Kandemir: Yollarımız yapıldı büyükşehir tarafından yapıldı ama bu taş kamyonları buradan geçtiği müddetçe bu yol düzelmez. Bunlar hem tonajlı hem de 12 tekerlekli onların bu yolu kullanmaları yasak. Yolumuz geçen sene yapıldı bize 20 sene yeterdi ama bu kamyonlar yüzünden  yıl bile gitmedi. Biz kime müracaat edeceğimizi de bilmiyoruz. Kim çözecekse çözmeli. Bu yol tekrar yapılsa bile yine bozulur. Muhtarımız dilekçe verdim dedi ama sonuç çıkmadı. Kaymakam bey gelsin bu yolların halini görsün.

BELEDİYE DE VATANDAŞTAN NASİBİNİ ALDI

Köyümüzü içi camiye kadar asfalt. Kar yağdığı zaman belediye gelip yolumuzu açmıyor. Belediye bizimle ilgilenmiyor. Başkan gazetelere demiş ki “Asfaltsız köy kalmadı” diyor Gelsin bizim köyü görsün bir kürek asfalt atılmış mı? Bir tek çivi bile çakılmadı gelsin görsün burayı. Toplantıda bize tamam dedi ama ses seda yok.

JANDARMA BİR ŞEY YAPAMAYIZ DEDİ

Vural Kandemir: Bu kamyonlar burada çalıştığı müddetçe bu yol düzelmez. Devlet yolu dayanmıyor ki bu yol dayansın. Daha geçen sene yol yapıldı. Tonajlı geçiyor bu araçlar. Devlet yolunu kullansınlar. Kantara girmemek için bu yolu kullanıyorlar. Jandarmaya söyledik ama biz karışmayız o işlere, biz onlara bir şey yapamayız dediler.  Belediye başkanı asfaltsız köy bırakmadım diyor b ir kürek asfalt atmış mı göstersinler. Ara yolların hepsi asfaltsız.

kaynak: www.golbasisongaste.com

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2012, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER