Öğrenciler bu tatbikatı çok sevdi

Ankara Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Kulübü’nün işbirliğinde gerçekleşen tatbikat öncesinde, sivil savunma ekipleri tarafından öğrencilere ve okul personeline bilgi verildi.

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Ankara Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Kulübü’nün işbirliğinde gerçekleşen tatbikat öncesinde, sivil savunma ekipleri tarafından öğrencilere ve okul personeline bilgi verildi.

Ankara Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Kulübü’nün işbirliğinde gerçekleşen tatbikat öncesinde, sivil savunma ekipleri tarafından öğrencilere ve okul personeline bilgi verildi. Sevgi Çiçeği ilköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen Tatbikat renki görüntülere de sahne oldu. Olası bir depremde öğrencilerin ve okul personelinin nasıl kurtarılacağını uygulama ile gösteren ekipleri öğrenciler meraklı gözlerle seyretti.

Yapılan tatbikat ile öğrenciler ve öğretmenler,  sivil savunmanın önemi, kurum ve okullarda can ve mal kaybını en aza indirmek için alınacak tedbirler ile deprem ve yangın konularında Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Şentürk tarafından bilgilendirildi. Şentürk, olası bir depreme sınıfta yakalanan öğrencilerin neler yapması gerektiğini hangi pozisyonlarda depremin geçmesini beklemeleri gerektiğini görsel olarak öğrencilere anlattı. 

Yapılan bilgilendirmenin ardından, okul binası ve dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılması ve açık alanlara izdihama yol açmadan toplanma konusunda ''tahliye tatbikatı'' yapıldı.

Tatbikat’ta 4. katta kalan öğrenciler Sivil Savunma ekipleri tarafından kurtarma halatlarıyla aşağıya indirildi. Renkli görüntülere de sahne olan kurtarma tatbikatında öğrenciler cesaretleri ve korkusuz tavırlarıyla da dikkat çekti.

Deprem Tatbikatının ardından öğrenciler, uygulamalı olarak olası bir yangında neler yapmaları gerektiği ve yangın tüpünün nasıl kullanılacağı konusunda bilgilendirildi.
Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu Öğretmenlerinden Yasemin Öğretmen ise 4. katta halatlarla aşağıya inemeye cesaret edemedi. Öğrencilerinin alkış tutmasına rağmen, cesaretini toplayamayan Yasemin öğretmen 4. katta halatlarla aşağıya inmekten vazgeçti.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2012, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER