Cemaat değil camia - Video

Gazeteci Yazar Cemal Uşşak, Fethullah Gülen hareketini anlattı..

Cemaat değil camia - Video
 

Gazeteci-Yazar Cemal Uşşak, Basın Kulübü Özel programında Belkıs Kılıçkaya, Ceyda Karan, Nihal Bengisu Karaca ve Selçuk Tepeli'nin sorularını yanıtladı.

CEMAAT DEĞİL CAMİA

Fethullah Gülen hareketini "cemaat" olarak değil "camia" olarak tanımlamanın daha doğru olacağını söyleyen Uşşak, "Camia doğru bir ifade. Yegane fikri önder Fethullah Gülen olduğu gibi yegane sözcü de odur. İhtiyaç duyulduğunda konuşmaları medyaya servis ediliyor.

Basında sık sık '... yakınlığıyla bilinen' diye başlayan cümleler yersizdir. Eğer camia adına hüküm verilecekse bu Hocaefendi'nin sözlerinden hareketle yapılması gerekir. Hiç kimsenin sözü camiayı temsil bakımından değerlendirilmemeli. Bu hareket nevi şahsına münhasırdır. Bizim tarihimizde benim bildiğim kadarıyla benzer bir oluşum yok. Bu kadar geniş bir coğrafyada, 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren çok renkli, çok dilli bir fenomen. Bu hareketi cemaat olarak tanımlamak çok eksik olur. Cemaat dediğiniz zaman aynı ufka bakan, aynı görüş etrafında kümelenmiş bir gruptan söz edebiliriz" şeklinde konuştu.

İŞTE CANLI YAYINDAKİ O AÇIKLAMALAR!..

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER