Kaymakam'dan o filme veto

Kaymakam'dan o filme veto

Kaymakam'dan o filme veto
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Mutlaka izlenmesi gerekir” dediği ve  "Japonya'nın Oscar Ödülleri" olarak nitelendirilen 39. Japon Akademi Ödülleri'nde 10 dalda aday gösterilen “Ertuğrul 1890” filmine Kaymakam Şahin Aslan vetosu geldi.

ÖĞRENCİLERİN İZLEMESİNE İZİN VERMEDİ

Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediyesi’nin gişe rekorları kıran ‘Ertuğrul 1890’ filminin Gölbaşılı öğrencilerle buluşmasına engel oldu. Kaymakam Şahin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdiği talimatla, eğitim-öğretimi aksattığı gerekçesiyle öğrencilerin filme gitmesine izin vermedi.

CUMHURBAŞKANI İZLEYİN DERKEN, KAYMAKAM BAKIN NE YAPTI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Japon Başbakanı Shinzo Abe ile birlikte tanıtımı yaptığı filmin öğrenciler tarafından izlenmesine Kaymakam Şahin’in neden engel olduğu merak konusu olmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ertuğrul 1890” filmi için şu ifadeleri kullanmıştı;

“Bugün değerli dostumda bu değerli temayı işleyen ve ana tema olarak Türk-Japon dostluğunu konu alan Ertuğrul 1890 filmi ile ilgili hazırlanan 30 dakikalık tanıtımı izledik. Bu vesileyle bu projede hayata geçmesi için çaba sarf eden ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Değerli misafirimizi iki gün sonra G20 zirvesi için bu kez Antalya’da konuk edişimiz bizim için ayrı bir memnuniyet vesilesidir. Başbakan Abe’nin bu ziyaretini iki halk arasındaki kadim dostluk ve dayanışma bağlarını daha da pekiştireceğine inanıyorum”

MEB TAVSİYE YAZISI GÖNDERMİŞTİ

Türk-Japon ilişkilerini geliştirmek amacıyla 125 yıl önce yola çıkan Osmanlı gemisi Ertuğrul Fırkateyni'nin, Japonya'da Kushimoto'da geçirdiği elim kaza sonrasında, Japon halkının Osmanlı mürettebatını kurtarmak için gösterdiği büyük çaba ile başlayan, yıllar sonra İran-Irak savaşı sırasında Tahran’da mahsur kalan 215 Japon vatandaşın THY uçağı ile kurtarılmasıyla pekişen dostluğun anlatıldığı "Ertuğrul 1890" ilk Türk-Japon ortak yapımı filminin izlenmesi için Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzalı genelgeyle İl müdürlüklerine öğrencilere tavsiye edilmesini içeren yazı göndermişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 23:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER