Duruay: Kaymakam iyi niyetli değil

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Kaymakam Aslan’e tepki gösterdi: “. Ben iyi niyet olduğunu düşünmüyorum.” Dedi.

Duruay: Kaymakam iyi niyetli değil
 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Kaymakam Aslan’e tepki gösterdi: “. Ben iyi niyet olduğunu düşünmüyorum.” Dedi.

Kaymakam Şahin Aslan’ın, belediyenin öğrencilere ve Gölbaşı halkının ücretsiz izlemesi için gösterime soktuğu “Ertuğrul 1890” filmine öğrencilerin gitmesine izin vermemesinin yankıları sürüyor. Başkan Duruay gazetecilere yaptığı açıklamada, Şahin Aslan’a sert tepki verdi.

Duruay’ın açıklamaları şöyle;

ÖNCE İZİN VERDİ, SONRA İPTAL ETTİ

Sinema da tiyatro da eğitim öğretimin bir parçası. Kaymakam bey daha önce izin verip de daha sonra eden böyle bir şey yapmadı anlam veremedim. Cumhurbaşkanımızın Başbakanımızın galasına katıldığı ve bakanlığın izin verdiği bir film gösterisini Gölbaşı halkıyla buluşturduk. Kendisinin izin verdiği bir etkinliği ertesi gün iptal etmesine anlam veremedim.,

İYİ NİYET OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM

 Ben iyi niyet olduğunu düşünmüyorum. Sayın kaymakamım ne düşündü  Neden böyle bir şey yaptı anlayamadım. Sonuçta iki ülke arasındaki dostluğun ilerlemesine bizde bir katkı sağlamak istedik. Kaymakamımızın takdiridir, göndermeyebilir. Şunu da unutmamak lazım. Biz bunun karşılığında bir ücret  ödedik.

KENDİSİNİ AKLAMAZ

 Bu ücret de Gölbaşı halkının cebinden çıkıyor. Kaymakamın öğrencilerin gelmesini engellemesi doğru değil. Saat 4’ten sonra yapılsın demek kendisini aklamaz ve  kurtarmaz. Bir futbol turnuvası düzenliyorsunuz, saatlerce o öğretmenleri ve öğrencileri tutuyorsunuz sahada o eğitimi engellemiyor, eğitim öğretimin içerisindeki bu kültürel eğitimi engellediğine inanmıyorum.

MADEM İZİN VERMİYOR…

Gölbaşılı öğrenciler gelemeyecek. Yakındaki ilçelerin belediye başkanları ile görüşeceğiz .Bu filmi seyretmek istiyorlarsa onlara seyrettireceğiz. Madem kaymakam izin vermedi bizde oralardan öğrenci getireceğiz.

BELEDİYE HİZMETİ ENGELLENİYOR

Bir gazetecinin “Kaymakamın bu tavrı belediyenin hizmetini engellemek anlamına mı geliyor?” sorusuna Duruay şöyle yanıt verdi;

Ben öyle yorumluyorum. Japon elçinin katıldığı programda o çocukların tepkisini ve filme karşı sevgi saygısını film izleme isteğini gören bir kaymakamın bu şekilde bir karar almasını doğru bulmuyorum.

12 SAATTE NE DEĞİŞTİ?

Elçimize kaymakam bey kardeş şehir yapalım önerisi yapalım diyen kaymakamımız ne hikmetse ne oldu da  12 saatte ne değişti anlayamadım?

“GÖRÜŞECEK MİSİNİZ” SORUSUNA MANİDAR YANIT

Bu konuyla ilgili tekrar görüşecek misiniz sorusuna Duruay şöyle yanıt verdi; görüşmem için bir sebep yok ki. Niye görüşeyim. Bu bir etkinlik. Bir çok ilçede para toplanıp bu filme gidiliyor.

İYİ NİYET YOK!

Biz bedava getirmişiz. Kendisi onayladığı  seansa bir gün sonra yok demesi … Burada iyi niyet yok. Biz kendi kafamıza göre yapmadık. Daha sonra da yok diyor. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2016, 14:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER