İsa Ömercan tepki gösterdi

Gölbaşı ilçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER) Başkanı İsa Ömercan Fransa Meclisinde kabul edilen Sözde Ermeni Soykırımını inkarı suç sayan yasaya tepki gösterdi.

İsa Ömercan tepki gösterdi


Gölbaşı ilçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER)  Başkanı İsa Ömercan Fransa Meclisinde  kabul edilen Sözde Ermeni Soykırımını inkarı suç sayan yasaya  tepki gösterdi.
Göl-Der Başkanı İsa Ömercan, Fransa’nın böyle bir karar almakla Avrupa’nın düşünce özgürlüğüne verdiği önemden dolayı hayranlık duyanları büyük bir şoka uğrattığını belirterek,  “  Devletlerin bu tür aşırı milliyetçi kararları her zaman zararlıdır ki, Fransa’nın yaptığı da tarih cellatlığından başka bir şey değildir.
Türk Milleti, Yunus'ların, Mevlana'ların, Hacı Beklaş-i Veli gibi milletine büyük eserler bırakan alimlerin Sevgi, Saygı ve Hoşgörüsüyle  Anadolu da yaşamıştır ve binlerce yıl daha yaşayacaktır.  Osmanlı döneminde  1915 yılında  yaşayan zorunlu göçten dolayı kaynaklanan, şu anda hepimizinde içini burkan acılı hayatların günümüze taşınması,  tarihin tozlu sayfalarına  bakılmadan böyle siyasal kararlar alınması tarih cellatlığından başka bir şey değildir.  Böyle bir karar alan Fransa’yı kınıyorum. Türk Milleti’nin sevgisi ve hoşgörüsünü yok sayıp, kin, nefret tohumları ekip,  insanlar arasında  düşmanca bakışlar oluşturmak Türk tarihinde hiç olmamıştır, olmayacaktır. Böyle bir karara sadece Türkiye’nin değil, düşünce özgürlüğünün var olduğunu sandığımız ne kadar  Avrupa  ülkesi varsa onlarda  tepkilerini ortaya koymalıdır. Hukukun üstünlüğünü savunan ülkeler bu kararı protesto etmelidir. Çünkü, karar siyasidir. Avrupa’da düşünce özgürlüğü var diyenler bugün hayal kırıklığına uğramıştır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2012, 16:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan OĞUZ
Hasan OĞUZ - 12 yıl Önce

fransaya tepki gösterenlere soruyorum.kişilere haberlere olaylara göre tepki gösterilir.peki gölbaşının tepkicileri nerdesiniz.sokaklarda kahrolsun fransa diyeniniz yok.yürüyüş yapanınız yok.boykot yapanınız yok.gölbaşında eylem yapacak meydanmı bulamadınız yoksa işinizemi gelmiyor vatan millet sakarya demek gölbaşında basına demeç verdiniz görevini yaptınız.hep merak etmişimdir stk ne iş yapar diye şimdi öğrendim işine geldiği gibi hareket eden ama ne gölbaşına nede ülkesine bir şey katmayan kuruluşlarmış.şimdi gene bana kızacaklar ama o zaman kızmadan önce somut attıkları adımlardan gölbaşı için yaptıklarından biraz bahsetseler onlar anlatsalar bizde vaybe bunlar gerçekten çok şey katmışlar ama biz bilmiyormuşuz deyip özür dilesek.şimdi çıkar bu kuruluşlara katılmış ismi saklı bir kaç kişi sende kimsin sen ne yaptın gibi sözler söylerler abilerinin yerine o zaman söylemeden önce sen anlat neler yapmış abilerin .ben adres gösterdim dedimki bir işlevleri yok kendilerini anlatamıyorlar

SIRADAKİ HABER