Gölbaşı'nda ağırladı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, resmi ziyaret nedeniyle Türkiye'de bulunan Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ve beraberindeki Parlamento Heyeti onuruna resmi yemek verdi.

Gölbaşı'nda ağırladı
 Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, resmi ziyaret nedeniyle Türkiye'de bulunan Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ve beraberindeki Parlamento Heyeti onuruna resmi yemek verdi. Vali Yüksel'in Vilayetler Evi Gölbaşı Tesisleri'nde heyet onuruna verdiği yemeğe Tbmm Meclis İdare Amiri Mustafa Kabakçı ve milletvekilleri, Türkmenistan Büyükelçiliği yetkilileri, Tbmm ve Dışişleri yöneticileri de katıldı.

Tbmm Başkanı Cemil Çiçek'in resmi davetlisi olarak Ankara'da bulunan Türkmenistan heyetini ağırlayan Vali Yüksel, resmi yemekte yaptığı konuşmada, "Kardeş Türkmenistan'ın saygıdeğer Meclis Başkanı'nı ve beraberinde bulunan seçkin Parlamento heyetini Ankara'da ağırlamaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti'nde siz kardeşlerimizi Ankaralılar adına saygı ile selamlıyorum. Ankara tarihin her döneminde küresel vizyonun önemli bir aktörü olarak rolünü oynamış ve bu yüzyılda da bir dünya şehri olmakta kararlı. Bu bağlamda Ankara olarak kardeş Türkmenistan'ın şehirleri ile işbirliği yapmaya ve samimi desteklerini vermeye hazırdır." dedi.

Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva da yaptığı teşekkür konuşmasında Ankara'nın hızlı gelişmesinden çok etkilendiklerini ve özellikle eğitim, bilişim, turizm ve yerel yönetimler konularında işbirliği yapmak istediklerini dile getirdi. Nurberdiyeva, "Türkiye Cumhuriyeti Başkenti'nin Valisi Alaaddin Yüksel'i Türkmenistan'a davet ederek onun yüksek idari tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Vali Alaaddin Yüksel, Türkmenistan Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ve beraberindeki heyete Ankara ziyaretleri anısına hediyeler verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER