GÖLBAŞI'NDA 3 KİŞİYE 1 ARAÇ DÜŞÜYOR...

Gölbaşı Emniyeti Trafik Şube Amirliği, Akçakuzu Eğitim Kültür Sanat Derneği üyelerine trafik semineri verdi.

GÖLBAŞI'NDA 3 KİŞİYE 1 ARAÇ DÜŞÜYOR...
 Akçakuzu Eğitim Kültür Sanat Derneği üyelerine verilen seminerde Gölbaşı Emniyeti Trafik Şube Büro Amiri Başkomiser Serdar Tosun tarafından trafik ile ilgili bilgi aktarıldı.

Akçakuzu Derneği Başkanı Ali İhsan Güçlü, 18 Mart Şehitler Günü'ne dair bir konuşma gerçekleştirdi. En zor günlerin birlik ve beraberlik ile aşıldığını hatırlatan Güçlü konuşmasında; “Birlik ve beraberliğimizi bir arada tutan tek şey kardeşliğimiz, dostluğumuz ve bin yıldır bu coğrafyada yaşıyor olmamızdır. 18 Mart’ta ecdadımız nasıl 'Geldikleri gibi giderler' dediyse bugün de diyeceğiz. Küllerinden bu millet yeni bir devlet kurmuştur. O gün kaybettiğimiz 250 bin şehidimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“Trafik Bilinci” seminerine konuşmacı olarak katılan Gölbaşı Emniyeti Trafik Şube Büro Amiri Başkomiser Serdar Tosun konuşmasına başlamadan önce şehitlerimiz ve Ankara patlamasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız için başsağlığı diledi.

Gölbaşı’nda 2015 yılında 1 trilyon 25 milyar ceza

“Devletimizin koyduğu yasalar çerçevesinde birtakım şeyler yapmaya çalışırken, bunun esas alt yapısının trafik bilinci ile gerçekleşeceğine inanıyoruz” diyen Tosun konuşmasına şu şekilde devam etti; “Yaptığımız bu toplantı bizler için çok önemlidir. Bu günlerde farklı bir terör yaşasak da trafik terörünün olduğu da bir gerçektir. Yazdığımız cezalara ve yaptırımlara baktığımızda maalesef hala trafik terörünü bitiremediğimizi görüyoruz. Gölbaşı’nda 2015 yılında 1 trilyon 25 milyar ceza kesildi. Esas meselenin eğitim ile aşılabileceğine inanıyorum” dedi.

Gölbaşı Emniyeti'ne kayıtlı Gölbaşı plakalı araç sayısının 20 bin olduğunu, bunun yanında yabancı plakalı 20 bin aracın daha olduğunu belirten Başkomiser Serdar Tosun, 120 bin nüfusa sahip Gölbaşı’nda 3 kişiye 1 araç düştüğünü söyledi.

Tosun, dünyadaki taşıtların %48’ine sahip olmalarına rağmen ölümlerin %92’sinin düşük ve orta gelirli ülkelerde olduğunu ifade ederek, emniyet kemerinin öneminden bahsetti. Şehirlerarası yollara kıyasla şehir içinde yaşanan kazaların daha şiddetli olduğunu ve emniyet kemerinin muhakkak şehir içinde de takılmasını gerektiğini sözlerine ekledi.

Seminer karşılıklı soru cevapla son buldu.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2016, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER