Gölbaşılı Çiftçilerle Bilgi Paylaşımı Yapıldı

Gölbaşılı çiftçilere Gölbaşı Belediyesi meclis salonunda, tarım alanlarındaki toplulaştırma hakkında bilgi verildi.

Gölbaşılı Çiftçilerle Bilgi Paylaşımı Yapıldı
Gölbaşılı çiftçilere, tarım alanlarındaki toplulaştırma hakkında bilgi verildi. Gölbaşı Belediyesi meclis salonunda gerçekleşen bilgi verme toplantısına Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, Gölbaşı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güven Alpsoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı daire başkanları,bakanlık araştırma ve inceleme heyeti, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan ve toplulaştırma’nın uygulanacağı mahallelerin muhtarları ve çiftçiler katıldı.

 

Toplulaştırma hakkında çiftçilere bilgi veren Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek; ‘Arazi toplulaştırması ne demektir ?, arazi toplulaştırmasının kapsamı ve  arazi toplulaştırma aşamaları’ hakkında genel bilgiler verdi. Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu yaptığı açıklamasında, ‘Arazi toplulaştırması çalışmaları ile çiftçi ailesinin yaşam düzeyini yükseltecek, tüm teknik, ekonomik ve sosyal tedbirler alınmış olacak. Ayrıca, Toprak Muhafaza ve Zirai sulama ve arazi ıslahı tedbirleri daha kolay ve ucuza mal olabilecek.’ ifadelerini kullandı.

 

‘Toplulaştırma ile Gölbaşımız tarım alanında hakettiği yere gelecek’ diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay şunları söyledi: ‘Arazi toplulaştırması ile tarım arazilerimiz korunmuş olacak ve verimli tarım arazileri sağlığı ve verimli tarım yapılması sağlanacak. Toplulaştırma ile   Gölbaşımız tarım alanında hak ettiği yere gelecek’ ifadelerini kullandı.

 

Toplulaştırma için oluşturulacak heyetlere çiftçiler ve mahalle muhtarları da dahil edildi ve toplulaştırma yapılırken Mahalle muhtarları ve çiftçiler ile ortak çalışma yapılması kararı alındı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER