Gölbaşı'nda muhtarlara ' Kırsal Mahalle ve Yerleşim Alanı' tanıtım toplantısı

Gölbaşı Belediyesi tarafından mahalle muhtarlarına ‘Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan’ tanıtım toplantısı yapıldı.

Gölbaşı'nda muhtarlara ' Kırsal Mahalle ve Yerleşim Alanı' tanıtım toplantısı

Toplantıda mahalle muhtarlarına kırsal yerleşik alanlara uygulanacak muafiyetler ve indirimler açıklanırken, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, online bağlantı ile aile çiftçiliğinin öneminden bahseden bir sunum gerçekleştirdi. 

“KIRSAL MAHALLELERİ VE TARIMI KORUMAK GEREKİYOR”

 ‘Kırsal Mahalle’ statüsünün getirdiği avantajlar ve üreticiye sağladığı katkılar hakkında muhtarlara bilgi veren Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Kırsal mahallelerde ana unsur vatandaşların üretime katılması, üreticinin devlet tarafından koruma altına alınması ve desteklenmesidir. Kırsal mahalleleri ve tarımı korumak gerekiyor. En önemlisi budur. Bütün muhtarlarımız bu konuda bizden bilgi almak istedi. Biz de bu toplantıyı gerçekleştirdik.” dedi. 

“HER ZAMAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Gölbaşı Belediyesi olarak her zaman çiftçilerin yanlarında olduklarını vurgulayan Başkan Şimşek, “Kırsal mahalle olsanız da olmasanız da her zaman sizin yanınızda olacağız. Bu kapsamda bu sene yine çiftçilerimize tohumlarımızı hibe olarak dağıtacağız. Kırsal mahallelerde muafiyetler var. Su faturaları konusunda indirimler yapılıyor. Gölbaşı Belediyesi’nin 900 dönüm tarlası var. Ekilebilir alan 600 dönüm. Bu alana Gölbaşı Belediyesi olarak nohut ekmeyi planlıyoruz. Ektiğimiz nohutları Gölbaşı Belediyesi Paylaşım Merkezi’mizde vatandaşlarımızla buluşturup, milletimize katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

“CUMHURİYET KÖYÜ PROJESİ BAŞLADI”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 83 yıl önce tasarladığı Cumhuriyet Köyü projesini Gölbaşı Belediyesi olarak hayata geçireceklerini belirten Başkan Şimşek, “2000 dönümlük bir arazide Cumhuriyet Köyü projesi yapıyoruz. Meralar, seralar, lavanta bahçeleri, meyve bahçeleri, hayvanlar gibi birçok alandan oluşuyor. Bu projeye Mevlüt hocamızın çok katkısı oldu. Bilgilerinden, tecrübelerinden çok faydalandık.” şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ise, “Bu toplantıların en önemli yanı bilgi aktarımının olmasıdır. Tarım ağırlıklı, kırsal yerleşik alanın ne anlama geldiğini, Gölbaşı’nın bu alandaki potansiyelini konuştuğumuz bir toplantı oluyor. Gölbaşı’nı geleceğe nasıl taşıyabiliriz, bunun çalışmaları içindeyiz. Hizmet anlamında bakıldığında Gölbaşı Belediyesi, hem kendi imkânları çerçevesinde hem de hükümetin destekleri çerçevesinde çok güzel şeyler yapıyor. Gölbaşı’na ve Ankara’ya yakışacak Büyük Gölbaşı Projesi de hızla devam ediyor. Gölbaşı’nda yaşayanları yaşadıkları kente bağlayacak önemli bir projeyi yürütüyor Gölbaşı belediyemiz.” dedi. 

Toplantı sonunda MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek muhtarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in yanı sıra, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Hakan Lale, Başkan yardımcıları, Meclis Üyeleri ve muhtarlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER