Gölbaşı artık daha 'Akıllı'

Gölbaşı Belediyesi, Akıllı Kent Otomasyon Sistem (AKOS)’a geçiş yaptı.

HABER: MERVE ŞAHİN

Gölbaşı Belediyesi, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi'ne (AKOS) geçiş yaptı.

Akıllı Kent Sistemi Modeli ile Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı atamalarını bile cepten yapabilecek. Belediye hizmet araçlarına Akıllı Kent Sistemi Modeli çerçevesinde Araç Takip Sistemi takılacak. Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri iş takiplerini cepten yapabilecek. Gölbaşılıların artık akıllı bir kartı olacak...

Akıllı Kent Bilgi Sistemi projesi Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde tanıtıldı.
Tanıtım toplantısına Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Garnizon Komutan Vekili Mehmet Kuşça, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut ve Şube Müdürleri, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, MHP İl Genel Meclis Üyesi Aydın Gülhan, STK Başkan ve Temsilcileri, Kaymakamlık ve Belediye Birim Müdürleri, Merkez Mahalle Muhtarları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tanıtım toplantısında açılış konuşmasını Başkan Yakup Odabaşı yaptı.
HERŞEY GÖLBAŞI İÇİN
Açılış konuşmasını yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, “Akıllı Kent Sistemi’nin” gelişen teknolojinin tüm imkânları ile çok daha iyi hizmet verebilmek için “Akıllı Kent Sistemi’ projesine adım attıklarını belirtirken, “En kıymetli hazinemiz dediğimiz Gölbaşı’na ve kıymetli Gölbaşılıların yaşamını kolaylaştırmak için Akıllı Kent Sistemi projesine geçmiş bulunuyoruz. Bu sistem zaman israfının önüne geçmekle birlikte, vatandaşlarımıza da büyük kolaylıklar sağlayacak. Akıllı Sistemle, kentin fiziksel şartları yerinde tespit edilebilecek, bilgilere daha kolay ulaşmamızı sağlayacak. Alt yapı hizmetleri olsun, belediye işlemleri olsun, kültürel bilgiler de vatandaşların hizmetine sunulacak. Daha mutlu bir Gölbaşı’nı birlikte inşa edelim. Her şey Gölbaşı’nın geleceği için” diye konuştu.
Odabaşı’nın konuşmasının ardından Ankara Bölge Proje Yöneticisi Hakan Kayan, proje sunumunu yaparken, slayt gösterisi ile katılımcılarda bilgilendirildi.
AKOS NEDİR?
Akıllı Kent Otomasyon Sistem (AKOS), AKOS, E-Türkiye sürecinde; yasalar, yönetmelikler, standartlar baz alınarak; Paylaşan, katılan, denetleyen, uygar bir kent yapısının oluşturulması projesidir.
AKOS Projesi ile aynı zamanda Gölbaşılılara başlıca Elektronik Belge Yanıtlama Sistemi, E-Harita Uygulamaları, E-imar, Akıllı Kart Uygulaması(Gölkart), Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları, İmar-Ruhsat Entegrasyon Uygulamaları, Kent Envanteri (Harita, İmar Planı, Tapu-Kadastro, Yol Ağı Bilgileri, Bina-Bağımsız Bölüm ve Kişi Bilgileri, İşyeri ve Sanayi Envanteri), Veri Hizmetleri, Gelir-Kaçak Kontrol Tespit, Yönetici Karar Destek Uygulamaları gibi hizmetler sunulacak.
Gölbaşılılar, 13 Temmuz tarihinde tüm aşamaları tamamlanıp bitirilecek olan projeye, SMS yolu ile ulaşabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2012, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER