Gölbaşılı yöneticilere kurs verildi

Gölbaşı'nda görev yapan eğitim yöneticileri Fatih Projesi seminerlerine katılarak bilgi ediniyor

Gölbaşılı yöneticilere kurs verildi
Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile  Okulların yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen Fatih Projesi Teknolojik Liderlik Forumu Kursları devam ediyor.

Gölbaşı'nda görev yapan eğitim yöneticileri Fatih Projesi seminerlerine katılarak bilgi ediniyor. Gölbaşı Milli Eğitim Müdürlüğü devam eden kurslarla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, dünyanın, 21. yüzyılda hızla değiştiğini ve toplumsal dönüşümlerin de meydana geldiği ifade edilerek, “Buna bağlı olarak eğitimde paradigma değişimleri, 21. yy becerileri ve öğrenenler açısından eğitim ve öğretim uygulamalarını çözümleyen ve kavramsallaştıran çerçeveleri içermektedir. Eğitimde eski paradigmalar geçerliğini yitiriyor mu? Paradigma çözümlemeleri gerekli mi? 21. yüzyıldaki değişimlere paralel olarak, ülkemizde eğitim hizmetlerinin geleceğini etkileyebilecek değişimlerin neler olduğunu analiz ederek; bu değişimlerin eğitimden beklenen işlevleri nasıl etkilediğini değerlendirebilmek, eğitimle uğraşanlar için kaçınılmaz görülmektedir.

Bu kurslarda Teknolojik Liderlik konularının içeriğinde eğitim hizmetleri, bireyi ve toplumu olumlu yönde dönüştürmede, nasıl daha etkin bir araç olabilir? Sosyal medyanın belirgin avantajları-dezavantaları, etkili ve doğru kullanım noktasında özellikle okul çağındaki çocukların rehberlik ve kontrol ihtiyacı, Fatih Projesi Kapsamında Forumun Tanıtımı, En İyi Uygulama ve Kaynakları Belirleme, Web 2.0 Araçlarını Tanımak ve googlegrup, google doküman ve wiki üzerinde uygulamalar yapılması, Liderlik Davranış ve Standartların İncelenmesi, Okulların kendilerine ait  teknolojik eylem planlarının hazırlanması ve bu araçlarla ilgili uygulamaların  yapılması, Teknolojinin etkili kullanımını teşvik etmek, modellemek ve desteklemek için liderlerin oynayabileceği rolün önemini incelemek;Mesleki gelişimi, eğitim uygulamalarını ve öğrencilerin daha kalıcı öğrenmesini desteklemek için gerekli kaynakları ve teknolojileri belirlemek, erişmek ve kullanmak;Teknolojinin öğrencilerin daha kalıcı öğrenmesini sağlayacak bir araç olarak kullanımını teşvik eden liderlik davranışlarını hazırlamak;ISTE Temel Koşulları ve ISTE Liderler/Yöneticiler için Ulusal Eğitim Teknolojisi Standartlarını (NETS-A) incelemek, analiz etmek ve uygulamak gibi ana başlıklar üzerinde yapılan çalışmalar hazırlanmış olan kaynaklar ve CD yöneticilere verilmektedir. Yıl boyunca yapılacak bu kursların değişik yer ve zamanlarda sürdürüleceği alınan bilgiler arasında bulunmaktadır” denildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2012, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER