Gökyüzünü Göremeyeceğiz

Şubat ayını ilk meclis toplantısına CHP’li Ercan Şimşek’in ‘Sizi, Gölbaşı

Gökyüzünü Göremeyeceğiz

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Şubat ayını ilk meclis toplantısına CHP’li Ercan Şimşek’in ‘Sizi, Gölbaşı Belediye meclisinin zeka düzeyini yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum’ sözleri damgasını vurdu.

Geçen ay Kent Konseyi tarafından önerilmiş olan Atatürk Sahil Parkı’nın isminin Atatürk Sahil Meydanı olarak değiştirilmesi ile ilgili alınan karar ve hazırlanan rapor hakkında mecliste söz alan CHP’li Ercan Şimşek, düşüncelerini ifade ederken söylediği cümlelerle şimşekleri üzerine çekti.  

MEYDAN OLGUSUNA KAR GÖZÜYLE BAKILIYOR

Gündem maddesi üzerine söz alan Şimşek, çevre güzelliği ve şehir planı ile ilgili konularda herkesin değişik ve farklı bakış açıları olabileceğini vurgulayarak, “Bu bakış açıları kesimden kesime değişir. Bazı kesimler olaya ekonomik açıdan bakarlar, bazı kesimlerde olaya çevre ve şehir güzelliği açısından bakarlar. Olaya ekonomik açıdan bakıldığı zaman ortada bir kar vardır. Bu konuyla ilgili olarak bu verilen öneri neticesinde mevcut yönetim kent meydanı olgusuna kar gözüyle bakmaktadır” dedi.

MECLİSİN ZEKASINI GÖZDEN GEÇİRİN

İktidarın Meydana kar gözüyle bakmasına bir şekilde anlam verdiğini ancak Kent Konseyine ise anlam veremediğini ifade eden Şimşek, “ Bir takım sebeplerle iktidarın olaya bu şekilde bakmasını anlayabiliyoruz. Ama Gölbaşı’nda kent konseyi diye adlandırdığımız, gerektiğinde şehir ve çevre güzelliği açısından olaya bakması gereken, geleceğe güzel bir çevre bırakma konusunda iktidarı da yönlendirmesi gereken bir kurum olan kent konseyinin olaya ekonomik açıdan bakmasını anlamak mümkün değil. Kent Konseyi’nde ki arkadaşlar neden bu ismin değişikliği ile ilgili karar aldı. Gölbaşı’nın illa bir kent meydanı olmasına ihtiyacı mı var? Bu kararı alırken’ Gölbaşı’nda bir kent meydanı sorunu vardı. Bu kent meydanı sorununu da Atatürk Sahil Parkının adını Atatürk Sahil Meydanı olarak değiştirip çözeriz’ diye mi düşündünüz? ‘Yönetim şuanda kent meydanı olarak düşündüğü bölgeye istediği projeyi gerçekleştirebilir, istediği binayı yapabilir’-den başka bir cevabınız yoksa o zaman sizi, Gölbaşı Belediye meclisinin zeka düzeyini yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum” dedi.

EN GÜZEL AKIL ORTAK AKILDIR

‘En güzel akıl ortak akıl. En güzel demokrasi katılımcı demokrasidir’ diyen Şimşek, “ Gelin, Gölbaşı halkına bu kent meydanı sorunu tam olarak yansıtıp, bu konunun çözümüne dahil edelim” şeklinde konuştu.

VİYADÜK YANLIŞ KARAR

Katılımcı demokrasi sözünü de bir örnekle açıklayan Şimşek, bu defa da Ak Parti yönetimini işaret etti. Gölbaşı’na ziyareti sırasında halkın %75’inin Viyadük geçit üzerinde karar kıldığını belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in sözlerine meclisten cevap veren Şimşek, Konya yolunun alta alınması ile ilgili olarak Gölbaşı’nda yapılan Anket üzerinden örnekleme yaparak, “Burada iki tane yanlış projeye halkın önüne dayatıp, sonra da %75 gibi oran belirterek Gölbaşı halkı Viyadük istedi’ şeklinde bir katılımcı demokrasi değil bizim bahsettiğimiz. Gölbaşı halkının asla böyle bir irade ortaya koyduğuna inanmıyorum. Oraya yapılacak bir viyadük, Gölbaşı’nın ikiye bölünmüşlüğünü asla ortadan kaldırmayacak. Aksine bir set çekmiş olacağız” dedi.

GÖKYÜZÜNÜ GÖREMEYECEĞİZ

Viyadük projesinin ikiye bölünmüşlüğünü perçinleyeceğini ifade eden Şimşek, “ Viyadük, çevre ve görüntü kirliliğini iki katına çıkarır. Bundan da daha önemlisi, çarşının merkezinde gezdiğinizi düşünürseniz gökyüzünü göremezsiniz. Bu konuda iktidarın bir amacı olabilir, gökyüzünü göremeyeceğiz, başımız önümüzde çarşılarda gezeceğiz iktidarda böylece istediği gibi yeni nesiller yetiştirecek. Gölbaşı olarak buna karşı çıkmamız lazım. CHP olarak bu karşıyız. Yolun alttan geçirilmesi gerekir. Eğer, bunu beceremiyorsanız, bırakın bu haliyle kalsın. Kent Meydanı ile ilgili olarak da yönetime eğer prestijli bir yapı yapmak istiyorlarsa Fen İşlerinin bulunduğu alan çalışma yapmalarını öneriyorum.” şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2012, 22:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER