Ak Parti ve MHP'den CHP'ye Serzeniş

Viyadük Projesi için ‘Gökyüzünü göremeyeceğiz’ diyen Şimşek’e AK Partili Fatih Duruay’dan ‘CHP’nin imar yaptığı yerlerdeki binaların daha çatısı güneş görmüyor” şeklinde cevap geldi.

Ak Parti ve MHP'den CHP'ye Serzeniş
HABER ÇİĞDEM ŞİRİN

Viyadük Projesi için ‘Gökyüzünü göremeyeceğiz’ diyen Şimşek’e AK Partili Fatih Duruay’dan ‘CHP’nin imar yaptığı yerlerdeki binaların daha çatısı güneş görmüyor” şeklinde cevap geldi.
CHP’li Ercan Şimşek’in Şubat ayının ilk meclis toplantısında Viyadük projesinin Gölbaşı için yanlış bir karar olduğunu savunarak, ‘Gökyüzünü göremeyeceğiz” şeklinde görüş bildirmesi üzerine söz alan Ak Parti grup Başkanı Fatih Duruay, Şimşek’e CHP’nin yapmış olduğu imar çalışmaları üzerinden cevap verdi.
BİNALARIN ÇATILARI BİLE GÜNEŞ GÖRMÜYOR
‘CHP’li arkadaşımız ortak akıldan ve katılımcı demokrasiden bahsetti ama anketlere de karşı çıktı’ diyen Duruay, “Demokrasi sadece çoğunluğun hâkimiyeti değil, azınlığında haklarının korunmasıdır. Burada bir anket yapılmış bu anketin sonucuna göre de buranın yapılması düşünülüyor. Arkadaşımız gökyüzünü göremeyeceğiz diyor. Gölbaşı’nda Cemal Gürsel Caddesi var. CHP’nin imar yaptığı yer. Buradaki binaların daha çatısı bile güneş görmüyor. Madem bu kadar ileri görüşlüydünüz de o zaman yaptığınız imar niye böyle oldu? Viyadük ile ilgili çalışmalar yapılacak. Halk başkanımız Melih Gökçek’ten memnun olmasaydı burada 20 yıl belediye başkanlığı yapmazdı” dedi.
EN AZ SİZİN KADAR ÇEVRECİLER
Şimşek’in Belediyenin çevreyi değil, karı düşündüğü şeklindeki eleştirilerine MHP’li Kadir Yanık, “Keşke zamanında o imarları yaparken CHP’de çevreyi düşünseydi’ şeklinde cevap geldi.
CHP’li Ercan Şimşek’in meclis toplantısında Kent Meydanı ile ilgili olarak, Belediyenin çevreyi değil, karı düşündüğünü belirterek yapmış olduğu Şimşek’in eleştirilerine MHP’li Kadir Yanık ‘ta CHP’nin yapmış olduğu imar çalışmaları üzerinden cevap verdi.  
KEŞKE SİZDE
Ortada hazırlanmamış bir rapor olduğunu belirten Yanık, “Rapor hazırlanmış, gibi konudan bahsetti. Şuanda raporu hazırlayanlarda en az sizin kadar çevreyi düşünüyorlardır. Ama keşke zamanında o imarları yaparken CHP’de çevreyi düşünseydi. Eski belediye binasının bulunduğu alanın kent meydanı için küçük olduğuna bir kez daha vurgu yapan Yanık, “Keşke CHP bu zamanında düşünseydi de çok daha geniş bir alan olsaydı. Orayı park yapsak, orada mı durusunuz, yoksa gölün kenarına mı inersiniz. Orası Özel Proje alanıdır. Kent Konseyinde de bütün siyasi partilerden, STK’lardan bulunan isimle var. Alınan karar oy çokluğu ile alınmış bir karardır. Çoğunluğun kabul ettiğidir” dedi.
ÖZÜR DİLESİN
Öte yandan Fatih Duruay’ın ardından söz alan AK Partili Duran Özkan, Şimşek’in özür dilemesi gerektiğini ifade ederek, “Şimşek’in görüşlerine saygı duyuyoruz ama Kent Konseyi ve belediye meclisinin zeka seviyesinin düşük olduğunu ima ederek, herkesi töhmet altında bırakmıştır. Özür dilemesi gerekir “dedi.
Özkan’ın bu talebine ise Şimşek, ‘Ben asla ve asla zeka seviyesinin düşük olduğundan bahsetmedim. Ben Kent Konseyinde ki arkadaşların bu kararı alırken, aslında yüksek olan Gölbaşı Belediyesi Meclisinin zeka seviyesini görmek istemediğini görmediğini ima etmeye çalıştım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2012, 23:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER