Gökçek'ten Gölbaşı'na ziyaret

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti İlçe Teşkilatı’na ziyarete bulunarak, Gölbaşı ile ilgili yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

Gökçek'ten Gölbaşı'na ziyaret
HABERİN GALERİSİ
Gökçek Gölbaşı'nda

Gökçek Gölbaşı'nda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti İlçe Teşkilatı’na ziyarete bulunarak, Gölbaşı ile ilgili yapacağı projeler hakkında bilgi verdi. İlçe Teşkilatı’nda vatandaşların istek ve önerilerini de dinleyen Gökçek, Tek Lojmanları’nda Toki sakinleri ile de bir araya geldi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan’a ziyarette bulundu. İlçe Teşkilatı önünde AK Partililer tarafından coşkuyla karşılanan Gökçek’e ilgi yoğun oldu.

İlçe Teşkilatı önünde AK Partililerin ‘En Büyük Başkan Melih Başkan’ tezahüratlarla karşılana Gökçek, vatandaşlarla selamlaştıktan sonra ilçe binasına geçti.

İlçe binasında Gölbaşılıların sorularını yanıtlayan Gökçek’e İlçe Başkanı Osman Karaaslan da Gölbaşı’nın belli başlı sorunlarının yer aldığı dosyayı vererek, Gökçek’i bilgilendirdi. 

Gökçek’e Gölbaşı’nın sorunlarını ileten Gölbaşılılar en çok Alt geçit sorunundan dert yandılar. Başkan Gökçek, Alt geçitin en geç 2 sene içerisinde biteceğini ifade ederek, “Bildiğiniz gibi Gölbaşı’nda bir anket yaptık. Yapılan ankette vatandaşların %75’i Viyadük’ü tercih etti. İnşallah 2014 seçimlerinden önce alt geçit sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi. 

Gökçek, yapmayı düşündükleri alt geçit projesi dahilinde köprünün alt kısmının boydan boya lokal şeklinde değerlendirmeyi düşündüklerini de ifade etti. 

Hayvan Barınağı konusuna da değinen Gökçek, barınağın şehir dışına taşınmasının en uygun çözüm olacağını vurgulayarak, bunun için uygun bir alan bulamadıklarını bu yüzden de sıkıntı yaşadıklarını belirtti. 

İlçe Başkanı Osman Karaaslan’ın Gölbaşı Belediyesi’nin Kent Meydanı alanına yapmayı düşündüğü AVM için ne düşündüğü sorusuna ise Gökçek, “Orası Gölbaşı Belediyesi’nin, Büyükşehir’in değil. Bir yorum yapamam” dedi. 

Uzun bir süre İlçe Teşkilatında vatandaşlarla sohbet eden Gökçek, Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu Gölbaşı Gençlik Derneği’ne ziyarette bulunarak, öğrencilerle sohbet etti. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK PArti Gölbaşı İlçe Teşkşilatına ziyaretinin ardından Gölbaşı Örencik'teki TOKİ Park Eymir Konutlarında oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşları dinleyen Gökçek, onlarla birlikte sorunlara çözüm üretti.

TEİAŞ Sosyal Tesisleri Lokali'nde gerçekleştirilen toplantıya EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk ve bazı belediye yöneticileriyle gelen Gökçek, sorunları doğrudan dinlemek için geldiğini söyledi.

Gölbaşı'daki en büyük sorunun ilçenin içinden geçen Konya yolu olduğunu ifade eden Gökçek, en geç 2 yıl içinde Konya yolunu yükselteceklerini, altına lokal, yaşlılar merkezi gibi yerler yapmayı da planladıklarını kaydetti.

Gökçek, Haymana yolunu da 3 şerit gidiş, 3 şerit geliş şeklinde yapma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, projeye bu sene içinde başlamayı amaçladıklarını söyledi.

Eymir Gölü'nün vatandaşların malı olduğunu savunan Gökçek, ODTÜ'nün hak sahibi olduğunu, ancak burayı halka açmak istediklerini ifade etti.

İlçedeki mezarlığın yakınına da bir arıtma tesisi kurmayı amaçladıklarını belirten Gökçek, arıtacakları suyu Eymir'e vermeyi planladıklarını dile getirdi.

Gökçek, daha sonra TOKİ Park Eymir Konutlarında kalan vatandaşların sorunlarını dinledi. Otobüs konusunda sıkıntı olduğunun ifade edilmesi üzerine yaşanan tartışmaların ardından Gökçek'in yaptığı oylamayla, güzergahı Dikmen Caddesi olan belediye otobüsünün Çetinemeç Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinden TOKİ'ye ulaşmasına karar verildi. Ayrıca Panora ve İkea'ya cumartesi ve pazar günleri için belirli saatlerde otobüs konulması da kararlaştırıldı.

Gökçek, söz konusu otobüs seferlerinin salı gününden itibaren yeni güzergahı kullanacağını, Panora ve İkea otobüslerinin ne zaman sefere başlayacağının daha sonra karar verileceğini dile getirdi.

-Park ve Büfeler yapılacak-

Bölgede park yapılması, halk ekmek büfeleri ve alışveriş büfeleri konulması konusunda da olumlu kararlar çıktı.

Vatandaşların pazar yeri istemesi üzerine ise Gökçek, bunun ilçe belediyesinin sorumluluğunda olduğunu, ancak yapılmaması durumunda kendilerinin yapıp onlara verebileceklerini ifade etti.

Bu arada söz verilen Park Eymir TOKİ Site Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Pekince'ye konut sakinleri tepki gösterdi. Pekince'nin konuşması sonrasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2012, 20:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER