Gökçek, Ankara'ya denizi getiriyor

NTV'nin canlı yayın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 'daki büyük dönüşüm planını açıkladı.

NTV'nin canlı yayın konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara 'daki büyük dönüşüm planını açıkladı.
İLK KEZ AÇIKLADI
NTV'de ekrana gelen 'Bugün Yarın 'programına canlı yayın konuğu olarka katılan Melih Gökçek, Ankara için planladığı büyük dönüşüm planı hakkında bilgi verdi. Gökçek canlı yayında Ankara'nın çehresini değiştirecek projenin ayrıntılarını ilk ise ilk kez açıkladı.

ANKARA'YA ÇILGIN PROJELER
Plana göre Ulus 'taki Anafartalar ve Yüzyıl çarşıları ile Gümrük Tekel Bakanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, Ulus İş Hanı yıkılacak; bölge, eski Ankara evleri ile donatılacak. Eymir ve Mogan gölleri ise birleştirilerek 42 km 'lik kanal vadi yaratılacak.

İKİ GÖL BİRLEŞTİRİLİYOR
Gökçek, proje kapsamında Eymir ve Mogan göllerinin birleştirileceğinin müjdesini vererek 'Ankara'da Eymir Gölü etrafında bir çalışmamız var. Eymir Gölü ve Mogan Gölü'nü birleştirip, ayrıca Çankaya Mamak Viyadüküne kadar uzatacağız. Eğer yapabilirsek eğer Gölbaşı'nın üst kısmında da tabir-i caizse 3 tane yeni kademeli göl yapacağız. Toplam olarak 42 km.lik bir alan oluşuyor ve yeni bir kanal olacak. 'dedi.

EN BÜYÜK HAYALİ GERÇEK OLUYOR
Belediye Başkanı olduktan sonra hep Ankara'ya su getirme hayalleri içinde olduğunu kaydeden Gökçek 'Belediye Başkanı olduktan sonra hep Ankara'ya bir suyu getireceğiz diye düşünmüş, hep Kızılırmak'ı hayal etmişimdir. Bu iki gölü birleştirmek suretiyle bunu yapabilmek mümkün. Gölbaşı'nın mezarlığının altında kuracağımız arıtma tesisinden çıkaracağımız suyu da bu kanala vereceğiz. 7-8 sene içinde bu proje olacak. Burası kıymetli bir bölge. 'dedi.

BEYAZ GAZETE

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2012, 00:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER