Hatice Nergis yeni yüzünü gördü

Türkiye'nin 3. yüz nakli hastası Hatice Nergis, yeni yüzünü gördü.

Hatice Nergis yeni yüzünü gördü

Türkiye'deki 3. yüz naklini gerçekleştiren ekibin başında bulunan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selahattin Özmen, "Ameliyat ekibi de uygun görürse Hatice 3. hafta sonrasında basın karşısına çıkacak" dedi.
 
ÇOK GÜZEL OLMUŞ DEDİ
 
Özmen, bugün ameliyattan sonraki 11. gün olduğunu ve kritik sürecin atlatıldığını belirterek, "Onun için kendisine yüzünü göstermek istedik. Kendisi de bu duruma hazırdı. Psikiyatristimiz de hazır olduğunu düşündü, ilk gösterdiğimizde tabii bir şaşkınlık oldu. Böyle bir duraksadı, konuşamadı. Ne hissediyorsun dediğimizde, 'Çok güzel olmuş' dedi. Tabii karışık bir takım duygular içindeydi" diye konuştu.
 
Özmen, hastanın diş yapısının vericiye benzeyeceğini belirtti. Özmen, "Ameliyat ekibi de uygun görürse Hatice 3. hafta sonrasında basın karşısına çıkacak" dedi.
 

Müthiş buluş, ingilizce konuşmayan kalmayacak. Nasıl mı? TIKLAYIN!

Hatice'nin babası Hasan Hüseyin Nergis, Hatice'nin yüzünü beğendiklerini ve doktorların 'ameliyatın çok başarılı geçtiğini' söylediğini belirtti. Nergis, Hatice'nin ekrana çıkıp çıkmayacağının ameliyatı gerçekleştiren doktorların kararına bağlı olduğunu ifade etti. Nergis, "Hatice yüzünü gördüğünde, biraz panikledi ama iyi şu anda" dedi.
 
YENİ BİR HAYATA BAŞLANGIÇ
 
Ameliyatı gerçekleştiren ekipte bulunan Prof. Dr. Sühan Ayhan ise, bunun Hatice için yeni bir hayata başlangıç olduğuna dikkati çekerek, Türk Plastik Cerrahisi için çok kritik bir dönem olduğunu anlattı. Ayhan, "Biz çok mutluyuz, her şey yolunda hastamız iyi. Bundan sonra hastalarımız için daha iyi neler yapabiliriz diye ona bakacağız" şeklinde konuştu.
 
Psikiyatr Doç. Dr. Selçuk Aslan, sürece başından bugüne kadar eşlik ettiğini bildirerek, daha önceki günlerde de Hatice'yi ziyaret ettiklerini söyledi. Aslan, bugünü Hatice'nin yüzünü kendisine göstermek için uygun bulduklarını vurguladı. Aslan, "Hatice birkaç dakika kadar yüzünü inceledi. Daha sonra duygularını sorduğumuzda, 'beğendiğini' ve 'her geçen hafta çok daha iyi olacağına inandığını' söyledi" dedi.
 
Hatice'nin çok soğukkanlı olduğunu belirten Aslan, durumu büyük bir soğukkanlılıkla karşıladığını ve geçmiş fotoğraflarına baktığında yeni yüzünü görmekten çok mutlu olduğunu anlattı. Yüz naklinin diğer organ nakillerinden çok farklı olduğuna dikkati çeken Aslan, Hatice'nin yüzüne bakarken babasını yanına davet ettiğini, babasının kızının yeni yüzünü gördüğünde duygulandığını ve kızının yanında birkaç dakika oturduğunu belirtti. Hastanın ve ailesinin Hatice'nin yeni yüzüne alışmasının biraz zaman alacağını söyleyen Aslan, bu süreçte kendilerine eşlik edeceklerini ifade etti. Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Şu an hasta gayet iyi, oldukça sakin, çok büyük tepkiler göstermedi. Gayet sakinlikle karşıladı 'çok mutlu olduğunu' söyledi. Kendisine daha sonra ben tekrar sordum ve gösterdiğimde ifade ettiği sözcükler çok güzeldi. Kendisi de bundan çok memnun olduğunu söyledi. Ekibime çok güveniyor, hasta kendisini hazır hissettiği zaman bu süreci paylaşacağız. Hastamızın ve ailesinin onayı, ekibimizin onayıyla bu sürecin paylaşılacağını düşünüyorum. Hastanın ilk sözleri, 'mutluyum, bu anı yaşamaktan çok mutluyum' oldu. Çok teşekkür etti ve şöyle bir cümle sarfetti, daha sonra 'Ben, bu ameliyat ekibine inandım ve sonuçların iyi olacağına inandım ve bu nedenle aynaya bakma cesareti gösterdim ve sonuçtan mutluyum' oldu."
 
Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Fındıkçıoğlu da, bir süredir güzel bir ekip çalışması yaptıklarına dikkati çekerek, "Belki de bizim için bugün o tebessümü hastanın yüzünde görmek ödüldü. Bizim için de o anlamda çok güzel bir gün oldu, inşallah sonrasında da çok daha güzel olacak" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2012, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER