Gaziler, Gölbaşı'nda unutulmadı

Gölbaşı’nda 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Gaziler, Gölbaşı'nda unutulmadı
 Gölbaşı’nda  19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir, Jandarma Binbaşı Oğuz Kara, Başsavcı Rasim Karakullukçu, çok sayıda gazinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

GAZİLERİMİZ YAŞAYAN BİR ABİDEDİR

Atatürk anıtına çelenklerin koyulması, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Gölbaşı Kaymakamı Şevket Cinbir, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Cinbir “Nene Hatunlardan,Şerife Bacılardan aldığımız ilham var, sorumluluklar var. Bunları yerine getirmek için, çok çalışmamız gerektiğinin farkındayız.  Çanakkale Gazilerini en güzeli olan 275 kilo mermi taşıyan bir yürek var ki O’da Seyit Onbaşıdır. O mermiyi , O’na kaldıran iman gücü, yürek gücü , vatan sevgisi vardı.  Evlatlarımıza gaziliği, şehitliği anlatmamız lazım. Bu ülkenin bölünmemesi için mücadele eden, kolu, kanadı kırılmış gazilerimizin yanında olmalıyız. Gazilerimiz aziz şehitlerimizin silah arkadaşlarıdır, Gazilerimiz yaşayan bir abidedir.” dedi.

ÖLÜME KOŞAN GAZİLERİMİZİ UNUTMAYCAĞIZ

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Gaziler Günü nedeniyle yayınlamış olduğu mesajda ise şu ifadelere yer verdi;

“Kutsal vatan topraklarını korumak ve şanlı bayrağımızı yere düşürmemek için canlarını hiçe sayarak ölüme koşan kahraman gazilerimizin Gaziler Gününü kutluyorum. Bugün aramızda olmayan gazilerimizi de rahmetle anıyor, tüm gazi ve şehitlerimize duyduğumuz minneti ve şükranı, millet olarak daima yüreklerimizde taşıyacağımıza ve evlatlarımıza taşıtacağımıza inanıyorum.”

1.20130919142311.jpg

2.20130919142319.jpg

3.20130919142326.jpg

Gölbaşı Son Gaste

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2013, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER