ÇANAKKALE RUHU GÖLBAŞI’NDA

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yürütülen proje kapsamında Türkiye turuna çıkan " Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi" Gölbaşı’nda ziyaretçileriyle buluştu. Gölbaşı Belediyesi organizasyonda mobil müzeyi ziyaret eden öğrenciler savaş günlerine yolculuk yaptık.

ÇANAKKALE RUHU GÖLBAŞI’NDA

18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, "Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale" sloganıyla 81 ilde vatandaşlara Çanakkale Savaşı ruhunu yaşatmak için yola çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin son durağı Gölbaşı oldu.

Çanakkale Savaşı'ndan kalan objeler, resimler, fotoğraflar, askeri ekipmanlar, üniformalar,  cephelerden şehitlerin ailelerine yazmış olduğu mektupların yer aldığı mobil müzeyi, Gölbaşı Belediyesi organizasyonunda Karagedik Ercan Ortaokulu öğrencileri ziyaret etti.

Müzeyi gezen öğrenciler, Çanakkale Savaşı’na bir nebze de olsa tanık etme fırsatı bulurken, geçmişte yolculuğa çıktı.

Cephedeymiş hissi

Ücretsiz ziyaret edilen tırda 7 vitrin bulunuyor. Her vitrinin bir teması bulunurken, dış sesle beraber anlam bütünlüğü katılarak Çanakkale Savaşları'nda yaşananlar halka aktarılmaya çalışılıyor.

Broşür ve kitapların da yer aldığı müzeyi ziyaret edenler kendilerini adeta Çanakkale Savaşı’nda cephedeymiş gibi hissederek o ruhu yakalayıp, o günlere tanıklık ediyor.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda 13-14 Mart 2024 tarihlerinde, saat 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Ahmet Sultan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER