Bu ekibe şapka çıkartılır

Gölbaşı Rehberlik ve Araştırma Merkezi yaptığı çalışmalarla alkış topluyor.

Bu ekibe şapka çıkartılır
HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Gölbaşı Rehberlik ve Araştırma Merkezi yaptığı çalışmalarla alkış topluyor. İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu eski binada 10 yıl hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde yapılan yeni binasına taşındı. Başarılı çalışmalarına yeni binasında devam edecek olan Gölbaşı Rehberlik ve Araştırma Merkezi ekibi basına brifing verdi.
ÇALIŞMALARI TAKDİR TOPLUYOR
Bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında basın mensuplarını bilgilendiren ekip, yeni binalarına taşınmanın mutluluğunu yaşarken, bu mutluluğun psikolojik danışmanlık hizmetini verdikleri kişilere de olumlu yansıyacağının altını çizdiler.
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan merkez Gölbaşı ve Bala ilçelerine hizmet veriyor. Özel eğitim rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini düzenleyen, yürüten ve bu alanda araştırmalar yapan kurum, yaptığı çalışmalarla ise parmak ısırtıyor.
Bireyi tanımak, onu kendisine tanıtmak, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitesini geliştirmesi, çevresi ile dengeli ve sağlıklı bir şekilde uyum sağlaması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan sistemli, bilimsel ve profesyonel bir yardım sürecinin zincirini oluşturan ekip, özellikle öğrenciler için de psikolojik danışmanlık hizmetini en iyi şekilde yürütme gayreti içerisinde.
Eğitim kurumlarından gelen ya da bireysel olarak merkeze başvuran bireylere psikolojik destek hizmeti veren ekip, meslektaş dayanışması ve çeşitli konularda bilgilendirme amaçlı Rehber öğretmen toplantıları da düzenliyor. Bunun yanı sıra meydana gelen kriz durumlarında, krize müdahale ekibi ile okullara destek de veriyor.
Merkeze yönlendirilen özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin eğitsel tanılamaları yapılarak uygun eğitim ortamına yerleştirilmelerine en büyük katkıyı sağlayan ekip,  Gölbaşı ve Bala İlçelerinde toplam 1200 özel eğitime ihtiyacı olan öğrenci, birey ve ailelerine hizmet verilmekte.
Merkez Müdürü Elif Çoruhlu brifing verdiği toplantıda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hamit Saydam, Gölbaşı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Necdet Kara, Özel Eğitim Bölüm Başkanı Mediha Yüksek, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Bölüm Başkanı Gazi N.Özcan, Özel Eğitim Uzmanı Turan Çevik, H. Elif Altunyaşlı, Yasemin Uslu, Psikolojik Danışman Ayşegül Kosdik de da hazır bulundu. 
Gelişimini tamamlayamamış çocuklar için yapılabilecek birçok şeyin olduğunu ifade eden ekibin azmi ve çalışmaları takdirle karşılandı. Merkez Müdürü Elif Çoruhlu, hizmet verebilmek için kendilerine destek olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut başta olmak üzere herkese teşekkür ettiler.
GÖNÜLLERİNİ VERDİLER
En iyi hizmeti verebilmek adına yeni binalarında her odayı değerlendiren ekip, kişisel gelişimini tamamlayamamış çocukların ailelerine de güven veriyor. Rehberlik bölümü bulunmayan okullara da bizzat giderek araştırmalarını ve çalışmalarını sürdüren ekip, bu işe sadece emeklerini değil gönüllerini de vermiş. 10 yıl boyunca eski ve kırık dökük bir binada hizmet veren ekip, yer ve mekan gözetmeksizin çalışmalarını sürdürerek daha iyi nesillerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla var güçleri ile çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

VİDEOLAR YAYINA HAZIRLANIYOR

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2012, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER