Bu çocuklar nasıl eğitim görecek?

Bu okulda sınıflar 55 kişilik!...

Bu çocuklar nasıl eğitim görecek?
 Uzun yaz tatilinin ardından hem öğrencileri hem öğretmenleri hem de velileri yeni eğitim öğretim yılı heyecanı sardı. Gölbaşı’nda da 31.000 öğrenci ders başı yaptı. Binlerce minik okulun yolunu tuttu. Okula yeni başlayanların heyecanı bir başka yaşanırken aileler de çocukları ile aynı heyecanı yaşadılar.

Ancak, Gölbaşı’nda bir tek Sevgi Çiçeği ilköğretim Okulu’nda bunlar yaşanmadı. Öğrenciler şaşkın, veliler kızgın bir eğitim öğretim yılına başladılar. Çocuklarının 50-55 kişilik sınıflarda öğrenim göreceğini öğrenen veliler okul yönetimine tepki gösterdiler.

Okulun dış görünüşü nedeni ile özel okulu andıran görüntüsü velileri cezp etmesi Sevgi Çiçeği İlköğretim Okulu’na talebi de artırdı.  Geçen sene de aynı sorunla karşılaşan okul yönetiminin bu yıl tedbir almaması sonucunda sınıflardaki öğrenci sayısı 50’yi geçti.

EĞİTİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Okuldaki sınıf sayısının yetersiz kalmasıyla çıkan sorunlara tepki gösteren bazı öğrenci velileri “Bu sorunu çözmek için bir çok yetkili ile görüştük. Ancak çözüm bulunamadı. Devlet büyüklerimiz eğitime önem veriyor ancak Gölbaşı Sevgi Çiçeği Okulu’nda bu durum pek böyle değil. Gölbaşı Sevgi Çiçeği ilköğretim Okulu’nda ki sınıflar 50-55 kişilik. Bu da eğitimi olumsuz etkiliyor. Öğretmenler yetersiz kalıyor. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut’un ve İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir’in bu okulun problemlerine el atmasını ve sorunları çözmesini istiyoruz. Çocuklarımızın 30 kişilik sınıflarda öğrenim görmesini istiyoruz” dediler.

HER MAHALLEDEN ÖĞRENCİ VAR

Yeni eğitim öğretim yılında veliler, Gölbaşı Sevgi Çiçeği ilköğretim Okulu’nda çocuklarının 50-55 kişilik sınıflarda eğitim görmesinin nedenini her mahalleden öğrenci bulunmasına bağlıyor. ayrıca veliler arasında Okul yönetiminin Gölbaşı’ndaki siyasi idareye dayanamayıp kayıt için arayan herkesi kabul etmek zorunda kaldığı yönünde görüşü hakim olurken, yönetmelikteki maddede sadece bölgesinde oturan öğrencileri alması gereken okul yönetiminin Gölbaşı’nda hatırı sayılır kişilerin de hatırını kıramayarak sınıfları doldurduğu iddia ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2013, 14:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hamit SAYDAM
Hamit SAYDAM - 11 yıl Önce

keşke okul müdürüyle görüşüp bu haberi yapsaydınız. 55 kişilik sınıflarımızın olmadığını gelip görmenizi istiyorum. mahalli basını destekleyen bir yönetici olarak sizleri okuluma bekliyorum.

sevgi çiçeği
sevgi çiçeği - 11 yıl Önce

hamit bey 50 kişilik sınıfa itiraz ediyosunuz 45 kişilik sınıfta yokmu diyeceksiniz okulunuzda 5 fzla yazılana takılmayıp okulunuzun bu büyük sorunuyla ilgilenmeniz gerektiğini düşünüyorum elinizi vicdanınıza koyun lütfen yazık bu çocuklara ve emektar öğretmenlere sizler istermisiniz kendi çocuğunuzun 45 kişilik sınıfta olmasını gölbaşında bütün okullar 20-25 kişilik sınıflardan oluşurken bizim çocuklarımızın suçu nede 45 kişilik sınıflarda okuyacaklar bu konunun çözülmesini istiyoruz gerekirse bakanlığa taşıyacağız bu konuyu yapacak birşeyim yok demek yerine çözüm bulun lütfen...

SIRADAKİ HABER