Beyaz esaret geri döndü

Beyaz esaret geri döndü. Okullar tatil edildi. Araç yollarda mahsur kaldı.

Beyaz esaret geri döndü
 
Beyaz esaret geri döndü. Okullar tatil edildi. Araç yollarda mahsur kaldı.
Ankara'da genelinde gün boyu etkili olan kar yağışı, Gölbaşı’nda da hayatı olumsuz etkiledi.
Başkentte kar yağışı nedeniyle Ankara-Konya Yolu, Kepekli mevkiinde trafiğe kapandı. Birçok araç yollarda mahsur kaldı. Vatandaşlar işlerinden evlerine gitmekte zorlandı.
Ülke genelinde etkili olan kar yağışı, başkentte öğle saatlerinden itibaren kendini gösterdi. Kar yağışı nedeniyle akşam saatlerinde Ankara-Konya yolu Kepekli mevkiinde buzlanma yaşandı. Buzlanma nedeniyle şehir merkezi istikametine belediye otobüsleri gönderilmedi. Yolcular otostop yaparak şehir merkezine gitmeye çalıştı. Gölbaşı istikametine ise kayan araçlar nedeniyle uzun süre yol trafiğe kapandı. Kara hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı. Sürücüleri ise en çok yokuşlar zorladı. Yolda kalan vatandaşlara vatandaşlar yardım etti. Polis ekipleri ve vatandaşlar, kayan araçları yoldan çıkarmaya çalıştı. Ekipler yolu açmak için yoğun bir şekilde tuzlama yaptı. Yolun açılması için belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor.
ÇÖMLEK ATÖLYESİ ÇÖKTÜ
İlçede 25 mahalle yolu ulaşıma kapanırken, bir mahallede çömlek atölyesi çöktü.
Gölbaşı'nın yüksek yerlerinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, belediye ekipleri de ulaşıma kapanan yolları açmak için çalışıyor. Gölbaşı'na bağlı Velihimmetli Mahallesi’nde bulunan bir çömlek atölyesi ise aşırı kar yağışı yüzünden ağırlığı kaldıramayarak çöktü.
Olay yerine gelen Gölbaşı Belediye Başkanvekili Mehmet Atak, karla mücadele araçları ile Gölbaşı'na 25 kilometre uzaklıkta bulunan Velihimmetli köyüne gitti. Başkanvekili Atak, çöken atölyede incelemelerde bulunurken, çömlek atölyesinde binden fazla el yapımı çömleğin kar altında kaldığı, maddi zararın da 20 bin TL civarında olduğunu öğrenildi.
OKULLAR TATİL EDİLDİ
Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Ankara genelinde okullar tatil edildi. Ankara Valiliği kar yağışı nedeniyle okullara 1 gün ara verildiğini açıkladı.
SOKAKLAR KAR YIĞININA DÖNDÜ
Gölbaşı’nda etkisini gösteren kar yağışı cadde ve sokakları teslim aldı. Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle, bina önlerinde ki araçlar adeta kara gömüldü. Birçok işyerinin önü kar yığınına döndü. Sabah iş yerlerini açmak isteyen vatandaşlar, zor anlar yaşadı. Yoğun kar yağışı karşısında Gölbaşı Belediyesi ekiplerinin yetersiz kalması nedeniyle vatandaş ‘İş başa düştü’ diyerek, iş yerlerinin önlerinde biriken kar yığınlarını temizlemeye çalıştı.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2012, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER