Bayram Dursun'dan şaka gibi açıklama

Gölbaşı’nda Andezit fabrikalarının Mogan Gölü’ne kirletmesine Andezit Üreticileri Derneği Başkanı Bayram Dursun’dan şaka gibi bir açıklama geldi.

Bayram Dursun'dan şaka gibi açıklama

Gölbaşı’nda Andezit fabrikalarının Mogan Gölü’ne kirletmesine Andezit Üreticileri Derneği Başkanı Bayram Dursun’dan şaka gibi bir açıklama geldi.

Andezit Üreticileri Derneği Bayram Dursun, Mogan Gölü’nü kirletmelerini savunurken “Gök gürlese taşçılardan buluyorlar” dedi.

Gölbaşı ve Mogan Gölü, taş ocaklarının akıttığı pis sularla kirlenme noktasına gelirken, Mogan Gölü’ne akan çamurlu su fotoğrafı ulusal basında geniş yer buldu. Andezit Üreticileri Derneği Başkanı Bayram Dursun’dan ise konuyla ilgili şaka gibi bir açıklama geldi. Andezit taş fabrikalarının Mogan Gölü’nün kirletilmesiyle ilgisi olmadığını savunan Bayram Dursun, göle akan çamurlu suyu ve kirliliği aşırı yağışlara bağladı.

KİRLENMEYE AŞIRI YAĞIŞLAR NEDEN OLDU

Dursun “Taş ta bizim, Göl de bizim. Biz bilerek neden böyle bir çevre kirliliği yaratalım. Gök gürlese taşçılardan biliyorlar. Hâlbuki aşırı yağışlar sonucu kanalın altında tortulaşmış çamur yığınağı gevşeyerek su yüzüne çıkmış ve suyun kirlenmesine neden olmuştur” sözleriyle kendini savunurken, yeni döküm sahası için Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

BİZİMLE ALAKASI YOK

“Göle dökülen derenin kirlenmesinin bizimle alakası yoktur.” Diyen Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:  Biz çok sıkı takipteyiz. Böyle bir şeye izin vermemiz mümkün değildir. Andezit taş üreticilerinin şu an için sezonu açıldı. 3–4 aydır yatıyorlardı. Böyle bir zamanda yine taş üreticileri üzerinden prim yapmak isteyenlere de asla izin vermeyiz. Bizim tek isteğimiz, ilgili makamlar yeni döküm sahası için elini biraz çabuk tutmalı ve ivedi şekilde bize yeni bir yer göstermelidir.

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER