Başkan Duruay : Çoğunluk bizde...

Başkan Duruay : Çoğunluk bizde...

Başkan Duruay : Çoğunluk bizde...
 Gölbaşı Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirdi. Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Milliyetçi Hareket Partisi Gölbaşı İlçe Teşkilatı ve MHP meclis üyelerinin geçtiğimiz hafta yaptığı basın toplantısında Gölbaşı Belediyesi’ne yönelik yaptığı eleştirilere ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP’nin basın toplantısında Kızılcaşar Mahallesi’nde cami alanının yeşil alana çevrilmesi konusundaki eleştirilerine göndermede bulunan Fatih Duruay, konuyla ilgili yapılan yanlıştan MHP’nin engellemeleriyle dönülmediğini, Ak Parti grubunun reddettiğini ifade etti.

“ÇOĞUNLUK BİZDE, BİZ İSTEMEDİKÇE KİMSE BİR ŞEYİ ENGELLEYEMEZ”

Duruay, “Burada meclis çoğunluğu da komisyonlardaki çoğunluk da Ak Parti’de. Ak Parti istemedikten sonra burada hiç kimse hiçbir şeyi engelleyemez. Cami yeri yeşil alan da olabilir, yeşil alan cami alanı da olabilir. Eğer ki vicdanen Ak Parti grubu buna karar verdiyse engellenmesi mümkün değil.” diye konuştu.

Meclis kararlarında tüm yetkinin Ak Parti grubunda bulunmadığını vurgulayan CHP Grup Başkanvekili Bülent Elikesik ise “Başkanım bu bağlamda sizin de vicdanınız sızlar meclis üyelerinin de vicdanı sızlar. Ak Parti istese bile biz muhalefet olarak gerekirse eylem planı koyarız, bu işin peişini bırakmayız.”

“Eylem zaten sizin işiniz” diyen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a karşılık Bülent Elikesik “Bizim işimiz, çok şükür. Halkımız için her zaman eylem yaparız.” dedi. Duruay ise “Vicdanlarımıza uymazsa biz zaten çıkarırız. Ama vicdanımız rahatsa zaten alınan kararlar da oy birliğiyle alınmıştır, kimse engelleyemez” dedi.


Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2018, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER